Sokak hayvanlarının yardımına canbulans yetişti – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Sokak hayvanlarının yardımına canbulans yetişti

Sokak hayvanlarının yardımına canbulans yetişti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ocak 2024 Cumartesi - 10:19Güncelleme: 6 Ocak 2024 Cumartesi - 10:19
Sokak hayvanlarının yardımına canbulans yetişti

Denizli Büyükşehir Belediyesinin “hayvan ambulansı” (canbulans), geçen yıl 4 bin 400 sokak hayvanının yaşatılmasını sağladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 4 Ekim 2018 Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hizmete sunduğu Sokak Hayvanları Barınma Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, sokağa terk edilen ve doğada yaralı olarak bulunan canlılara ev sahipliği yapıyor.

Toplam 135 bin m² alana sahip tesis; bakımdan tedaviye, eğitim çalışmalarından serbest gezi parkurları ve dinlenme alanlarına kadar birçok yönüyle dikkati çekiyor. Burada geçen yıl 28 bin 665 sokak hayvanın aşı, ameliyat, bakım ve tedavilerini gerçekleştirdi. Açıldığı günden bugüne dek ise toplam 54 bin 820 hayvanın bakım ve tedavileri yapıldı.

SAHİPLENDİRME YAPILIYOR

Burada bakımı yapılan hayvanlardan bin 18’i geçen yıl, açıldığı tarihten itibaren de 6 bin 183 köpek ve kedi sahiplendirildi.

Ayrıca, 2022 yılında hizmete alınan ilk yardım aracı canbulans ile yaralı sokak hayvanlarının tedavileri sağlanıyor. Bu hizmetle 4 bin 400 hayvanın yaşatılması sağlandı.

Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, yaralı bulunan kartal, atmaca, tilki, sincap ve leylek gibi 87 yabani hayvanın da tedavileri yapıldı.

ZOLAN’DAN SAHİPLENME ÇAĞRISI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesisin Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, “Bu dünya sadece biz insanlara ait değil. Birlikte yaşadığımız diğer canların da hayatlarını kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu aşamada, misafir ettiğimiz can dostlarımızın kalıcı bir sıcak yuvaya sahip olmasını çok önemsiyoruz” dedi.

Ebeveynlere çocuklarıyla birlikte Sokak Hayvanları Barınma Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etmeleri çağrısında bulunan Zolan, “Burada çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz. Can dostlarımızla buluşma imkanı sunuyoruz. ‘Satın alma sahiplen’ kampanyamız ile arzu eden hemşehrilerimiz burada can dostlarımızı sahiplenebilirler” ifadelerini kullandı.