Denizli’de Sivil Toplum Akademisi faaliyete geçti – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de Sivil Toplum Akademisi faaliyete geçti

Denizli’de Sivil Toplum Akademisi faaliyete geçti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Şubat 2020 Perşembe - 01:41Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe - 01:42
Denizli’de Sivil Toplum Akademisi faaliyete geçti

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve STK’ların iş birliğiyle oluşturulan “Sivil Toplum Akademisi” projesine start verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, akademinin lansmanında yaptığı konuşmada, katılımcı yönetim anlayışına vurgu yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Barosu, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Borsası iş birliğiyle hayata geçirilen Sivil Toplum Akademisi’nin lansmanı yapıldı. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programa Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açılış konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerin yükselmesindeki önemine vurgu yaptı. Zolan, “Sivil toplum kuruluşları bizim için olmazsa olmazdır. Demokrasinin olmazsa olmazıdır. Eğer biz tam demokrasiye geçmek istiyorsak, katılımcı yönetim anlamında ilerlemek istiyorsak, dünyanın bugün yapmış olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarımızı en üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor, diyaloglarımızı da arttırmamız gerekiyor. Onun için eğer bir ülke güçlüyse, güçlü olacaksa önce sivil toplum kuruluşlarının STK’larının güçlü olması gerekir” dedi.

“HERKESE BU AKADEMİ AÇIKTIR”

Eğitim çalışmasının herkese açık olduğunu ve katılım için hiçbir ön şartın bulunmadığını kaydeden Zolan, “Güç demek sadece sayısal anlamda değil, sadece söylem anlamında değil, aynı zamanda donanım ve birikim anlamında, gidecek yol noktasında, iş birlikleri anlamında bu işlerin alt yapısı ve eğitiminin de yapılması gerekir” diyerek, şöyle devam etti:

“Bugün sizlere sunduğumuz bu Sivil Toplum Akademisi inşallah Denizli’miz de ki üniversitemizdeki STK’larımıza, gençlerimize donanım anlamında yol gösterici anlamında, ihtiyaçları giderme anlamında güzel bir eğitim programı olacaktır. Bu eğitimlerin bir yıllık, bir dönemlik değil, artık bu rutin halde Denizli’mizde sürmesini arzu ediyoruz. Büyükşehir Meclisine konuyu getirdiğimizde, bize oy birliği ile yetki verilmiştir. Buradan da büyükşehir meclisimize de teşekkür ediyorum. Bu akademi herkese açıktır. Hiçbir şart yoktur ve buradaki eğitimlere arzu eden herkes katılabilir.”

Lansman programı, Sivil Toplum Akademisi’nin gerçekleştirilmesinde katkıları olanlara plaket verilmesiyle sona erdi.

DENİZLİ (İHA)