Sıcaktan bunalanlara yayla serinliği – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Sıcaktan bunalanlara yayla serinliği

Sıcaktan bunalanlara yayla serinliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Haziran 2021 Salı - 11:30Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı - 14:51
Sıcaktan bunalanlara yayla serinliği

Denizli’de, sıcakların mevsim normalleri üzerine çıkmasıyla birlikte serin yer arayanların tercih noktalarından birisi, Büyükşehir Belediyesinin Bağbaşı Yaylası’ndaki tesisleri oluyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılında hizmete aldığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde serinlemek isteyen vatandaşları ağırlıyor. Vatandaşlar, teleferik ile 6 dakika süren yolculuğun ardından önce üst istasyona, daha sonra da doğa ile bütünleşen Bağbaşı Yaylası'na çıkıyor. 1400 metre rakımdaki yaylada bungalov evlerde konaklama imkanı da sunuluyor.

“MİLYONLARCA KİŞİ ZİYARET ETTİ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı hizmete girdiği ilk günden beri şehir içinden, şehir dışından ve yurt dışından milyonlarca kişinin ziyaret ettiğini, tesisisin doğal güzelliklerinin dillere destan olduğunu söyledi. Yazın sıcaktan bulanların, kışın ise kar görmek isteyenlerin tercihi haline gelen tesisin alternatif turizm anlamında kente yeni bir heyecan getirdiğine dikkati çeken Zolan, şunları kaydetti:

"Denizlimiz artık yayla turizminin merkezlerinden birisi oldu. Serinliği, temiz havası ve doğal güzellikleriyle insanlarımızın tercih ettiği bir merkez olduk. Bu konuda çok iddialıyız. Ben tüm vatandaşlarımızı mutlaka tesisimizi görmeye, aşırı sıcak yaz günlerinde temiz ve serin yayla havası almaya davet ediyorum."