Denizli’de seyahat kısıtlaması kalkacak mı? – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de seyahat kısıtlaması kalkacak mı?

Denizli’de seyahat kısıtlaması kalkacak mı?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2020 Pazartesi - 09:23Güncelleme: 11 Mayıs 2020 Pazartesi - 23:07
Denizli’de seyahat kısıtlaması kalkacak mı?

Coronavirüsle ilgili uygulamalarda normalleşme sürecine geçişte bugünden itibaren “kontrollü sosyal hayata” ilk adım atılırken, seyahat kısıtlamasıyla ilgili yeni bir kararın alınması konuşuluyor. Kabine toplantısı sonrası bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak. Ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alan 4 günlük yeni bir sokağa çıkma yasağı gündemde.

Coronavirüs salgının ilgili önlemlerde vaka sayısı ve ölümlerde gerileme görülmesiyle “kontrollü sosyal hayat” olarak adlandırılan yeni bir süreç başladı. Bu kapsamda bugünden itibaren AVM’ler ile berber, kuaför ve güzellik salonları açıldı. Pazar yerlerinde giyim, çiçek, züccaciye, oyuncak, fide ve nalburiye satan esnafın da yeniden faaliyetine izin verildi.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA

Kontrollü sosyal hayata geçişteki ilk verilerin değerlendirileceği, yeni atılacak adımların da değerlendirileceği Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı yapılacak.Bu toplantıda 20 yaş altındakiler ile 65 yaş ve üstündekilere sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni düzenleme yapılması, 24 ilde devam eden seyahat kısıtlamasının yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

Daha önce 7 ilde kaldırılan seyahat yasağıyla ilgili değerlendirmenin de yapılacağı kabine toplantısında, seyahat yasağı kalkan illere yenilerinin ilave edileceği belirtiliyor. Bu iller arasında daha önce seyahat yasağı kaldırılan Aydın, Muğla ve Antalya’ya geçiş noktasında olan Denizli’nin de yer alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Toplantıda, 16 Mayıs Cumartesi gününden başlayıp, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alacak şekilde 4 günlük yeni bir sokağa çıkma yasağının da ele alınacağı belirtiliyor.

Kabine toplantısında alınacak kararları cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak.


.