Denizli’de servis araçları ve minibüsleri tek merkezden izleme – D20Haber
29.05.2024, Çarşamba
15 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de servis araçları ve minibüsleri tek...

Denizli’de servis araçları ve minibüsleri tek merkezden izleme

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2017 Pazartesi - 14:03Güncelleme: 2 Ekim 2017 Pazartesi - 14:03
Denizli’de servis araçları ve minibüsleri tek merkezden izleme

Denizli Büyükşehir Belediyesi, “Okul Yolu” projesiyle her gün 50 bin öğrencinin taşındığı servis araçlarını yakın takibe aldı. Uygulamaya geçilen sistemde veliler, öğrencinin ne zaman servis aracına bindiğini, nerede olduğunu ve ne zaman indiğini cep telefonundan takip edebilecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Denizli Servis Araçları İşletmecileri Odası ile işbirliği yaparak, hem servis araçlarını hem toplu taşıma hizmeti veren minibüsleri Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) izleyebilecek bir sistemi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Umul, Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, uygulamasına geçilen sistemi tanıtımı yaptı.

 Denizli’de servis araçları ve minibüsleri tek merkezden izleme

“OKUL YOLU PROJESİ BÜYÜKLÜĞÜ ANLAMINDA TEK”

Basın toplantısında, Denizli’de 763 minibüs ve bin 203 servis aracıyla toplu taşıma hizmeti verildiğini belirten Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, iki esnaf odasıyla işbirliği yaparak bunların izlenebileceği sistemi kurduklarını, “M” ve “S” plakalı araçların kamera sistemiyle izlendiğini, ayrıca güvenlik konusunda sıkıntı yaşandığında alarm vermek için butonlar konulduğunu söyledi.

Servis araçlarıyla her gün 50 bin öğrencinin taşındığına dikkati çeken zolan, “Veliler, öğrenci evden ayrıldıktan sonra okula ulaştı mı giderken başına bir şey geldi mi telaş ve sıkıntısını yaşıyordu. Bunu Okul Yolu projemizle gideriyoruz. Kurulan sistemle öğrenci evden ayrılıp servis aracına bindiği andan itibaren takipte olacak. Veli, öğrencinin ne zaman servise bindiğini, servisin hangi güzergahtan geçtiğini, ne zaman servisten indiğini bilecek. Bu uygulama bazı yerlerde uygulanıyor ama 50 bin öğrencinin takibini sağlayan büyüklük bakımından ilk ve tek” dedi.

2018’DE TONLAR DA TAKMIŞ OLACAK

Başkan Zolan, şirketlerin servis hizmeti verdiği kendi araçları ile “T” plakalı araçlarda da kamera ve alarm butonu takılmasının zorunlu hale getirildiğini, bunlara da 1 Ocak 2018’e kadar süre verildiğini sözlerine ekledi.

Haberin DevamıReklam




 Denizli’de servis araçları ve minibüsleri tek merkezden izleme

TAKİP SİSTEMİ ÜCRETSİZ

Denizli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Umul ise, uygulamaya konulan sistemle ilgili Başkan Zolan’a teşekkür ederek, öğrencilerin güven için okula gidip gelmeleri anlamında kamera sistemini çok önemsediklerini, bunun hayata geçilmesinin ardından takip sisteminin uygulamasına başlandığını, velilerin servis hizmeti verenlerden alacağı şifreyle öğrencinin bindiği aracı cep telefonundaki takip edebileceğini, ayrıca birçok yerde öğrenci başına 14-15 lira ücret alınan bu hizmetin Denizli’de para alınmadan sunulacağını belirtti.

 Denizli’de servis araçları ve minibüsleri tek merkezden izleme

ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci de kamera takip sistemi ve alarm butonlarının güvenlik açısından son derece yararlı olduğunu, böylece 763 minibüsün izlendiğini, bunlar sayesinde hırsızlık ve taciz gibi asayiş olaylarının sıfıra doğru indirdiğini söyledi.

 Denizli’de servis araçları ve minibüsleri tek merkezden izleme

İLK DENEMESİ YAPILDI

Bu açıklamaların ardından Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü önünden hareket eden bir öğrenci servisi sistemle takibe alındı. Aracın hangi öğrenciyi aldığı velinin cep telefonuna mesaj olarak bildirilirken, hangi güzergahlardan geçtiği de izlendi. Servis aracının, öğrencileri Büyükşehir Belediyesi’ne getirdiği de velilere mesaj olarak ulaştırıldı.