Semt pazarları gece kuruldu – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Semt pazarları gece kuruldu

Semt pazarları gece kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2020 Cumartesi - 00:31Güncelleme: 11 Nisan 2020 Cumartesi - 00:33
Semt pazarları gece kuruldu

Coronavirüs tedbirleri kapsamında Denizli’nin de içinde bulunduğu 30 büyükşehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından vatandaşlar adeta sokağa akın ederken, gece yarısı semt pazarları açıldı.

Kentte sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından vatandaşlar kendisini sokağa attı. Sebze ve meyve ile temel gıda ihtiyaçlarını 2 gün boyunca karşılayamayacakları endişesi ile dışarıya çıkan vatandaşlar, bugün kurulacak semt pazarında tezgah açmak için gelen esnaftan alışveriş yaptı.

Pazarcılar, ertesi gün kurulacak pazar için hazırlık yapmaya geldiklerini, ancak sokağa çıkma yasağı ilan edilince vatandaşların akın akın gelmesi üzerine onları kırmayarak satış yapmaya başlattıklarını belirtti.

Haberin DevamıReklam




Vatandaşlar ise, kararın geç saatlerde alındığını ve 2 gün kendilerini idare edecek şekilde alışveriş yapmak istediklerini ifade etti.

Durumu gören ve sosyal mesafe yasağının hiçe sayıldığını tespit eden polis ekipleri ise gece yarısı kurulan pazarlara müdahale etti. Polis vatandaş ve esnafları ekmek ile temel gıda satacak iş yerlerinin açık olacağı yönünde hatırlatmalarda bulundu. Polis megafonlarla uyarılarda bulunarak vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda güçlükle ikna etti. Pazar esnafı ise polisin uyarılarının ardından tezgahlarını toplamaya başladı.

DENİZLİ (İHA)