Denizli’de sağanak yağış sonrası kabusun fotoğrafları – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de sağanak yağış sonrası kabusun fotoğrafları

Denizli’de sağanak yağış sonrası kabusun fotoğrafları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ağustos 2017 Perşembe - 03:11Güncelleme: 31 Ağustos 2017 Perşembe - 03:11
Denizli’de sağanak yağış sonrası kabusun fotoğrafları

Denizli’nin Serinhisar İlçesi'nde dün akşam saatlerinde görülen dolu ve sağanak yağış, tam bir kabus yaşattı. Yağış sonrası dağlardan inen sel, otomobilleri önüne katıp metrelerce sürükledi. Denizli-Antalya karayolu ise heyelan nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı.

Meteoroloji’nin mevzi sağanak yağış uyarısında bulunduğu Serinhisar, dün akşam saatlerinde önce dolu, ardından bardaktan boşanırcasına yağan yağmurla felaketi yaşadı. Yağışın hemen ardından dağlardan inen sel, ilçe halkına karabasan yaşattı. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

PINARCIK MAHALLESİ’Nİ VURDU

Dolu ve sağanak yağışın sonrası yaşanan sel baskınları ilçenin Pınarcık Mahallesi’ni vurdu. Bu mahallede ilk belirlemelere göre 40 dolayında ev ve işyeri sel baskınına uğradı. Otomobilleri önüne katan sel, metrelerce sürükledi. Bazıları selin taşıdığı toprağa gömüldü.

DENİZLİ-ANTALYA KARAYOLUNDA HEYELAN

Yağış sonrası Denizli-Antalya karayolunda heyelan meydana geldi. Heyelan yolun bir bölümünde araç geçişine izin vermedi ve uzun araç kuyrukları oluştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sevk ettiği iş makineleri hızla Serinhisar’a ulaştı ve heyelanlı bölgedeki toprakları temizledi ve karayolunda araçların geçişine kontrollü olarak izin verildi.

BAŞKAN KOBAŞ VATANDAŞLARLA TARTIŞTI

Öte yandan, sel felaketi sonrasında bölgeye giden Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş'a vatandaşlar tepki gösterdi. Kobaş ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bunun üzerine Kocabaş bölgeden ayrıldı.

İTFAİYE EKİPLERİ ÇALIŞTI

Denizli Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bölgeye yakın şubelerden ekipleri Serinhisar’a yönlendirdi. Ekipler, gece boyunca sel baskını yaşanan ev ve işyerlerinde suları tahliye etmek için çalıştı.