Ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı arttı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı arttı

Ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı arttı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Nisan 2020 Cuma - 17:46Güncelleme: 24 Nisan 2020 Cuma - 18:20
Ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı arttı

Denizli’de, ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı arttı. Bu yıl 270 gram pide, 2,5 liradan satışa sunuldu.

Denizli Fırıncılar Odası, ramazan ayında yoğun şekilde tüketilen pidenin fiyatını belirledi. Buna göre, ramazanın ilk günü fırınlarda 270 gram pide 2,5 liradan satıldı. Geçen yıl ise 250 gram pidenin fiyatı 2 liraydı.

KUYRUKLAR OLUŞTU

Öte yandan, sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen fırınlara ulaşan vatandaşlar, ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri alabilmek için yer yer kuyruk oluşturdu. Ancak sosyal mesafe kuralına uyulduğu ve pide için gelenlerin maske taktığı görüldü.

“TALEBE CEVAP VEREBİLİYORUZ”

Fırın işletmecisi Abdullah Kesici, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşların pide talebini karşılamada sıkıntı yaşanmadığını kaydederek, "Bu yıl coronavirüs durumu programlarımızı etkilese de biz elimizden geleni üretim yapmayı, halkımıza her bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ekmeklerimizi ve pidelerimizi satabiliyoruz, taleplere cevap verebiliyoruz. Vatandaşların ise ilgisi yoğun insanlar ekmeği almak için sosyal mesafe kurallara uygun şekilde fırın içerisinde ve dışarısında kişiler ihtiyacını alıp götürüyor” dedi.