Dar gelirli ailelere proje kapsamında doğal gaz – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Dar gelirli ailelere proje kapsamında doğal...

Dar gelirli ailelere proje kapsamında doğal gaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ağustos 2023 Pazartesi - 12:30Güncelleme: 7 Ağustos 2023 Pazartesi - 12:30
Dar gelirli ailelere proje kapsamında doğal gaz

Denizli’de, “Denizli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi”nin ilk etabında, dar gelirli 300 aileye doğal gaz ulaştırılacağı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü "Denizli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" başladı. Proje ile Denizli’de ısınma kaynaklı hava kirliliğine neden olan kömür kullanımının azaltılmasının hedeflendiği kaydedildi.

 

MERKEZ İLÇELERİ KAPSIYOR

Denizli merkez ilçelerini kapsayan projeyle, hava kirliğinin daha yoğun olduğu mahalleler, dar gelirli aileler, binaların doğalgaz sistemine uyumluluğu gibi kriterler göz önünde bulundurularak tespilerin yapıldığı ifade edildi.

300 AİLEYE DOĞAL GAZ

Projeye Alparslan Mahallesi’nde başlanırken, ilk etapta 300 dar gelirli aile doğal gaza kavuşacağı bildirildi. Hak sahiplerinin konutlarına kalorifer tesisatı, kombi ve diğer doğal gaz sistemlerinin ücretsiz olarak döşendiği belirtildi.

“HAVA KİRLİLİĞİ EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN”

Söz konusu projeyi geçen mayıs ayında duyurduklarını anımsatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Verdiğimiz bir sözü daha getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Bir zamanlar Denizli’de hava kirliliğinden dolayı nefes almakta dahi zorlanıldığını, özellikle kış mevsimlerinde göz gözü görmediğini söyleyen Zolan, kentin en önemli sorunlarından birinin hava kirliliği olduğunu kaydetti.

“BU BİR BAŞLANGIÇ”

Şehre doğal gaz gelmesi ve diğer çalışmalarla bu sorunun tarihe gömülmeye başlandığını dile getiren Zolan, “Projemizle kentimizin hava kalitesini daha da artırıp aynı zamanda imkanı olmayan ailelerimizi de doğalgaza kavuşturacağız. Bu bir başlangıç. Projemiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yaşanan aşırı yağış ve sıcaklıklara değinerek iklim değişikliğinin olumsuzluklarından bahseden Zolan, hava kirliliğin de iklim değişikliğine neden olduğunu vurgulayarak projenin önemine dikkati çekti.