Denizli’de pes dedirten araç parkı – D20Haber
28.05.2024, Salı
15 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de pes dedirten araç parkı

Denizli’de pes dedirten araç parkı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Temmuz 2017 Salı - 09:13Güncelleme: 18 Temmuz 2017 Salı - 09:13
Denizli’de pes dedirten araç parkı

Denizli’de en önemli kentsel sorunlardan birisidir otopark. Yıllar önce yapılmayan planlamanın acısı bugün çekiliyor. Sürücüler, bu durumu fırsat bilip yasak levhalarına aldırmadan caddelere araçlarını bırakıyor, yetmedi yaya kaldırımlarını otopark gibi kullanıyor. Zeytinköy Mahallesi’nde ise gelinen nokta “pes” dedirtti. Çünkü bu kez araç parkı için seçilen alan çocuk parkıydı.

Kentte yapılaşmanın arttığı dönemin başlangıcı 1980’li yıllardır. Yerel yöneticiler, geleceği planlamak, dikilen apartmanlara otopark zorunluluğu getirmek yerine, çıkarılan bir yasaya sığınıp “otopark katılım payı” ile beton yığınlarını yapanlara kolaylık sağladı. Katılım payı alındı ama yeterli otopark yapılmadı. İşte bunun sonucunda bugün gelinen noktada artık kentte yürümek olanaksız. Çünkü sürücüler, cadde ve yaya kaldırımlarını otopark gibi kullanıyor.

Haberin DevamıReklam




“BU KADARI DA FAZLA” DEDİRTTİ

Kaldırım işgali önlenemeyince yayalar trafiğin içinde yürürken, taşıtlar da kaldırımlara kondu. Bu emrivakiye alışan Denizlililer, Zeytinköy Mahallesi’nden paylaşılan bir fotoğrafla “bu kadarı da fazla, pes vallahi” demeden edemedi. 20 DG 482 plakalı aracını park etmek için Ulubatlı Hasan Caddesi’ndeki çocuk parkının minicik yeşil alanını seçen sürücü, herkesi şaşkına çevirdi.