Özel araçlarda da maske takma zorunlu olacak – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Özel araçlarda da maske takma zorunlu...

Özel araçlarda da maske takma zorunlu olacak

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 13 Nisan 2020 Pazartesi - 16:40Güncelleme: 13 Nisan 2020 Pazartesi - 16:40
Özel araçlarda da maske takma zorunlu olacak

Denizli’de, toplu taşıma araçlarından sonra özel araçlarda da birden fazla kişinin bulunması durumunda maske takmak zorunlu olacak. Bu konuda İl Pandemi Kurulu karar aldı.

Vali Hasan Karahan, D20haber.com’a yaptığı açıklamada, bugün toplanan İl Pandemi Kurulunda, coronavirüs salgınıyla mücadelede önlemler içeren kararlar alındığını, bunlardan birisinin de özel araçlarda maske takmayla ilgili olduğunu söyledi.

Vali Karahan, “Bilindiği gibi, toplum sağlığı açısından toplu taşıma araçlarını kullananların maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması zorunlu. Aynı şekilde özel araçlarda birden fazla kişi bulunuyorsa, maske takmak zorunlu olacak” dedi.

GIDA YERLERİNDE ÇALIŞANLARIN KONTROLLERİ

Bu arada, sıkça gündeme gelen “başta fırınlar olmak üzere gıda maddesi üretimi yapılan yerlerde çalışanların coronavirüse karşı tarama yapılıp yapılmadığı” konusundaki sorumuzu da yanıtlayan Karahan, “Buralarda çalışanların sağlıkla ilgili rutin kontrolleri zaten ilgili kurumlarca yapılıyor. Bu dönemde takipler daha yoğun yapılıyor” yanıtını verdi.