Denizli’de online başvuru dönemine takdir – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de online başvuru dönemine takdir

Denizli’de online başvuru dönemine takdir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Aralık 2020 Cumartesi - 14:54Güncelleme: 19 Aralık 2020 Cumartesi - 14:54
Denizli’de online başvuru dönemine takdir

Denizli Büyükşehir Belediyesince, coronavirüs salgını sebebiyle başta içme suyu aboneliği olmak üzere birçok işlem online olarak yapılabiliyor. İnternet üzerinde başvuruda bulunarak işlemlerin tamamlanması kent sakinleri tarafından takdirle karşılandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında hayata geçirdiği online hizmetler sayesinde vatandaşlar, kurumun resmi internet sitesi www.deski.gov.tr adresinden birçok işlemini yapabiliyor. Ev ya da işyerlerinden yapılacak online başvuru ile abonelik işlemleri, abone devir işlemleri, abonelik iptal işlemleri, güvence bedeli işlemleri, su açma kapatma işlemleri, endeks işlemleri, fatura işlemleri, tarife işlemleri, abone bilgi güncelleme işlemleri, sayaç bildirim işlemleri, mühürleme ve plaka işlemleri gibi hizmetleri alınabiliyor. Online müracaatın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ekipleri vatandaşların adreslerine giderek başvuru işlemlerini tamamlıyor.

"KAPIMA KADAR GELDİLER"

Bağbaşı Mahallesi'nde esnaf olan Halil İbrahim Ona: "Büyükşehir DESKİ’nin online işlemleri üzerinden su saati ile ilgili sorunu için talepte bulundum.Online müracaatımın ardından Büyükşehir ekipleri kısa sürede gelip sorunumu çözdüler. Teşekkür ederim." 

Mustafa Sabuncuoğlu: "Büyükşehir DESKİ’nin online abonelik işlemlerine başvurduk. Evrakları tamamladık, daha sonra Büyükşehir DESKİ’den geldiler, imzamızı attık. Basit bir şekilde işlerimizi hallettik. Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum." 

Şeref Kızılhisar: "Abone işlemlerimi internet üzerinden yaptım. Kapıma kadar geldiler ve işlerimi halettiler. Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim." 

“BÜYÜKŞEHİR TEKNOLOJİK ALTYAPISI İLE DE ÖRNEK”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecinin başlangıcından itibaren salgına karşı yoğun bir mücadele içine girdiğini söyledi. Covid-19 konusunda çok hassas olduklarını, çünkü vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Zolan şunları söyledi: "Tüm tedbirlerimize had safhada devam ediyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir DESKİ ekiplerimiz online başvurularla hizmeti vatandaşımızın ayağına kadar götürüyor. Vatandaşlarımız evinden ya da işyerinden çıkmadan birçok hizmeti online olarak alabiliyor. Teknolojik altyapısı ile Türkiye'nin en önde gelen belediyelerinden biriyiz. Teknolojik altyapımızı vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için çok verimli kullanıyoruz. Emek veren katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu günleri inşallah birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız.”

ONLİNE BAŞVURU VE İŞLEMLER NASIL YAPILIYOR?

Vatandaşların www.deski.gov.tr'de "Abonelik İşlemleri" sekmesinden yapacağı işlemi seçerek, ilgili evrakının dijital fotoğrafını (jpg, jpeg, gif, png) internet sitesine yüklemesi gerekiyor. Online başvurunun tamamlanmasının ardından konuyla ilgili işlem başlatan Büyükşehir DESKİ, vatandaştan randevu alarak ıslak imza almak için işyeri veya ikamet adresine gidiyor. Online abonelik işlemleriyle ilgili bilgi almak veya işlemlerinin hangi aşamada olduğunu öğrenmek isteyen tüm vatandaşların ise Büyükşehir DESKİ bünyesinde 7x24 hizmet veren "Alo 185" çağrı merkezini arayabilecekleri belirtildi.