Kentin onlarca mahallesinde su kesintisi yaşanıyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Kentin onlarca mahallesinde su kesintisi yaşanıyor

Kentin onlarca mahallesinde su kesintisi yaşanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Temmuz 2021 Cuma - 16:20Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma - 16:23
Kentin onlarca mahallesinde su kesintisi yaşanıyor

Denizli, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklarla kavrulurken, onlarca mahallede su kesintisi yaşanıyor. Vatandaşlar isyan ederken, DESKİ’den "yoğun kullanım nedeniyle su kesintisi yaşanmaktadır" açıklaması yapıldı.

Kentte hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, Merkezefendi ve Pamukkale’de çok sayıda mahalleye içme suyu verilemiyor. Su kesintisine gerekçe olarak yoğun kullanım gösterilirken, vatandaşlar su ihtiyaçlarını karşılamak için alternatifler yaratmaya çalışıyor.

MERKEZEFENDİ’DE SU KESİNTİSİ OLAN MAHALLELER

Halen Merkezefendi’nin Adalet, Akçeşme, Bahçelievler, Bozburun, Gültepe, Gümüşçay, Mehmet Akif Ersoy, Merkezefendi, Servergazi, Sevindik, Sümer, Şemikler, Yenimahalle, Yenişehir ve Zafer mahallelerinde musluklardan su akmıyor.

PAMUKKALE’DE KESİNTİ OLAN MAHALLELER

Pamukkale’nin de Aktepe, Anafartalar, Deliktaş, Dokuzkavaklar, Zeytinköy, Bağbaşı, Kervansaray ve Karşıyaka mahalleleri saatlerdir susuz.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Yaşanan su kesintisine vatandaşlar sosyal medya paylaşımlarıyla tepki gösteriyor. Bir vatandaş, “41 derece sıcak ve sular sabahtan beri yok. Pekala DESKİ ne diyor? Başbaşı, Zeytinköy ve Kervansaray'da
yoğun kullanım nedeniyle su kesintisi yaşanmaktadır. Pekala yoğun suyu kim kullanıyor? Keltepe'nin şelalesini besleyen kaynaklar DESKİ şebekesine belki bağlı olmayabilir ancak sondajlar da Alah'ın ana şebekesine bağlı. Gidin sondajları nereye vurduklarına bir bakın ve göreceksiniz, Keltepe suyumuzu çalıyor” paylaşımını yaptı.

DESKİ’NİN AÇIKLAMASI

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (DESKİ) sitesinde ise yaşanan sornunla ilgili “yoğun kullanım nedeniyle su kesintisi yaşanmaktadır” denildi.