Öğrencilere tiyatro oyunu ile çevre bilinci aşılanıyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Öğrencilere tiyatro oyunu ile çevre bilinci...

Öğrencilere tiyatro oyunu ile çevre bilinci aşılanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Kasım 2022 Pazartesi - 14:52Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi - 14:52
Öğrencilere tiyatro oyunu ile çevre bilinci aşılanıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere geri dönüşüm, küresel ısınma, iklim değişikliği gibi çevre konularını tiyatro oyunuyla eğlenceli bir şekilde aktarıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık bilinci oluşturularak atıkların ayrıştırılması, geri dönüşümün öneminin kavranması, küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında farkındalık yaratılması amacıyla okullarda çevre eğitimi çalışması başlattı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının gönüllü personeli “Dünyamızı Dönüştürelim” adlı tiyatro oyunu ile öğrencilerin karşısına çıkıyor. Oyunun yıl sonuna kadar il genelindeki tüm anaokul, ilkokul ve ortaokullarda sahneleneceği belirtildi.

Oyun ile temiz çevre, temiz çevrenin canlıların yaşamına etkisi, iklim değişikliği, çevre kirliliği, atık yağ ve atık pillerin doğaya verdiği zararlar, atıklar gelişigüzel bırakılmasının verdiği zararlar, atıkların doğada ne kadar sürede yok olduğu, geri dönüşüm atıklarının ayrı toplanması, suyun önemi ve sıfır atık konuları eğlenceli olarak anlatılıyor.

Programın sonunda öğrencilere puzzle, kalem kutusu, not defteri gibi hediyeler dağıtılıyor.