Neşet Ertaş için vefa gecesi düzenlendi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Neşet Ertaş için vefa gecesi düzenlendi

Neşet Ertaş için vefa gecesi düzenlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mart 2022 Pazartesi - 12:02Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi - 12:04
Neşet Ertaş için vefa gecesi düzenlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül 2012’de vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş için vefa gecesi düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, “Bozkırın tezenesi” olarak anılan ve halk müziğine sayısıy eserler kazandıran Neşet Ertaş için vefa gecesi düzenledi. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, genel sekreter yardımcıları Serhat Akbulut ile Ömer Faruk Özer, Kültür Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede yazar Sinan Yağmur, halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatından kesitler aktardı. Programda, duygu yüklü anlar yaşandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, yaptığı konuşmada, “Sinan Yağmur kardeşimizle bugüne kadar kitap fuarlarımızda, söyleşilerimizde ve pek çok etkinliğimizde buluştuk. Bozkırın Tezenesi, rahmetli Neşet Ertaş’ı anmak için de bir araya geldik. Neşet Ertaş’ı dinlemeye devam edeceğiz ancak, her türküsünde Sinan Yağmur’un anlattığı öyküleri de samimiyet ve aşkla dinleyeceğiz. ‘Aşkın Gözyaşları’nın, ‘Aşkın Son Ozanı’ eserlerini yazan Sinan Yağmur ile Neşet Ertaş’ı dinlemek daha anlamlı oldu” dedi.

Yazar Sinan Yağmur ise, kendisine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Büyükşehir Belediyesi ve Denizlililere teşekkür ederek, “Denizli söz konusu olursa tüm programlarımı bırakıp koşa koşa değil, uça uça gelirim. Salona ilk geldiğimde ‘Bu salon nasıl dolacak?’ diye düşündüm. 300-500 kişilik salonlarda programlar yapıyorum ama gördüm ki, bu dev salon doldu. Dedim ki, ‘Denizli beni yanılttın, iyi ki aşk şehrisin, iyi ki varsın. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği kültür ve sanat programlarından övgüyle bahseden Yağmur, “Denizli Büyükşehir Belediyesi şu anda Kültür Bakanlığı ile yarışıyor. Başka büyükşehir belediyelerin 2 senede yaptığı programları Denizli bir ayda yapıyor. Her gün bir etkinlik, kültür buluşmaları, Özay Gönlüm ve Barış Manço konserleri, söyleşiler yapılıyor. Emek verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.