Molla Deresi, 30 metrelik caddeye dönüşüyor – D20Haber
17.05.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Molla Deresi, 30 metrelik caddeye dönüşüyor

Molla Deresi, 30 metrelik caddeye dönüşüyor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 22 Şubat 2018 Perşembe - 14:28Güncelleme: 22 Şubat 2018 Perşembe - 14:29
Molla Deresi, 30 metrelik caddeye dönüşüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İzmir ile 29 Ekim bulvarları arasında bağlantıyı sağlayarak, Merkezefendi Caddesi’nde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak üzere Molla Deresi olarak bilinen alanda 30 metrelik yeni bir cadde açma çalışması başlattı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 400 bine yaklaşan araç sayısının yarattığı trafik yoğunluğunu azaltacak projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini, daha önce yapılan köprülü kavşaklara ilave olarak Üçgen Köprülü Kavşağı, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Köprülü Kavşağı ve Bozburun Köprülü Kavşağı projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bunun dışında yeni çevre yolu ile kent içinde cadde açma çalışmaları yaptıklarını anlatan Zolan, “Bunlardan birisi de Zahire Pazarı olarak bilinen ve son dönemde belediye otobüslerinin garajı olarak kullanılan yerden başlayıp, Molla Deresi olarak anılan yerden geçerek 29 Ekim Bulvarı’na bağlanacak 30 metre genişliğindeki cadde olacak. İstimlak çalışmalarında sağ olsun vatandaşlarımız anlayış gösterdi. Bu cadde açıldığında, İzmir Bulvarı’ndan gelen, Örnek ve Ahi Sinan caddelerinden geçerek Merkezefendi Caddesi’nden geçen araçların yarattığı trafik yoğunluğunu azaltacaktır” dedi.

Haberin DevamıReklam




CADDENİN ÖZELLİKLERİ

Açma çalışmalarına başlanan yeni cadde, 29 Ekim Bulvarı ve 415 sokağın birleştiği kavşaktan başlayıp, Molla Deresi mevkisinden geçerek, İlbade Mezarlığı ile eski Ulaşım A.Ş. Otobüs Garajı arasından geçerek, Örnek ve Ahi Sinan caddelerine bağlanacak. Böylece 29 Ekim Bulvarı ve Sümer Mahallesi’ne daha kısa sürede ulaşılacak. Yeni cadde iki yönlü olacak. Her yönde iki şerit bulunacak. Ayrıca araç parkı için cepler bulunacak, yaya kaldırımı geniş tutulacak. Caddenin genişliği ise 30 metre olarak planlandı.