Büyükşehir Belediyesinin programı ile Mevlana anıldı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesinin programı ile Mevlana anıldı

Büyükşehir Belediyesinin programı ile Mevlana anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Aralık 2022 Pazar - 13:01Güncelleme: 18 Aralık 2022 Pazar - 13:01
Büyükşehir Belediyesinin programı ile Mevlana anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği programla, tasavvufçu ve şair Mevlana Celaleddin Rumi anıldı.

Mesnevi'nin yanı sıra Divan-ı Kebir, Fihi Ma Fih, Mecalis-i Seba, Mektubat gibi eserler bırakan ve “Gel” çağrısıyla bütün dünyada tanınan Mevlana için, vefatının 749. yılında anma programı düzenlendi. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve davetliler katıldı.

Programda, Ahmet Nuri Çağdaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar sanatçıları, Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi sunuldu. Ali Sürücüoğlu ve Ahmet Sarıkaya, kaside okudu. İbrahim Ertuğrul ise şiirler seslendirdi. Sema ekibi de Ayin-i Şerif icra etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci gecenin sonunda yaptığı konuşmada, Hazreti Mevlana’nın yaşantısı, fikirleri ve felsefesi ile yüzyıllar öncesinden bugünlere ışık tuttuğunu, aynı zamanda gönül dünyasını da zenginleştirmeye devam ettiğini söyledi.

Değirmenci, “Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz ruhu şad, mekanı cennet olsun inşallah. Anma programına katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Değirmenci, Postnişin Murat Türker’e üzerinde Denizli horozu figürü bulunan kaide verdi.