Denizli’de kuraklığa karşı 4 yer altı barajı yapılacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de kuraklığa karşı 4 yer altı...

Denizli’de kuraklığa karşı 4 yer altı barajı yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ocak 2021 Perşembe - 10:12Güncelleme: 30 Ocak 2021 Cumartesi - 22:12
Denizli’de kuraklığa karşı 4 yer altı barajı yapılacak

Denizli’de, Tarım ve Orman Bakanlığınca iklim değişikliği ve kuraklığa karşı önlem planlaması kapsamında 4 yer altı barajı yapılacak.

İklim değişikliği ve nüfus artışının etkisiyle depolama yapılarının önemi giderek artarken, DSİ de muhtemel kuraklık etkilerini en aza indirmek için yer üstü barajları yanı sıra yer altı su temini yapılarına da yöneldi.

• Denizli’de yapılacak 4 yer altı barajından 2’sinin yeri belli oldu

100 BARAJDAN 4’Ü DENİZLİ’YE

Bu kapsamda, "Yer Altı Suyu Suni Besleme ve Yer Altı Barajları Eylem Planı" ile su rezervine katkıda bulunulması amacıyla 2023 yılına kadar aralarında Denizli’nin de bulunduğu 48 ilde 100'ün üzerinde yer altı barajı ve suni besleme tesisi inşa edilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) öncülüğünde yürütülen projeyle, kuraklıktan etkilenen iller arasında bulunan Denizli'ye 4 yer altı barajı yapılması planlandı.

Yer altı barajları, yüzey sularının buharlaşma kayıplarının ve kamulaştırma maliyetinin minimize edilerek yer altı suyuna iletilmesi, bu vesileyle yer altı suyunun rezerv ve kalite açısından korunması, özellikle temiz içme suyu sağlanması maksadıyla yapılıyor.

Yer altı barajları, kırsal kesimdeki vatandaşlara daha kaliteli ve sürekli su sağlanması açısından da önem taşıyor. Bu yapılarda küçük çaplı sulamalar ile köyler ve beldelerin içme suyu ihtiyacını karşılamaya yetecek miktarda yer altı suyu depolamak mümkün oluyor. (AA)