KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri hemşehrilik beratı verildi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri hemşehrilik...

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri hemşehrilik beratı verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Aralık 2023 Salı - 15:09Güncelleme: 26 Aralık 2023 Salı - 15:09
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri hemşehrilik beratı verildi

Denizli’yi ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla “fahri hemşehrilik beratı” verildi.

Bir dizi ziyaret ve program için Denizli’ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli’nin fahri hemşehrisi oldu. Fahri hemşehrilik beratı töreni Büyükşehir belediye Meclisinde yapıldı. Törene Vali Ömer Faruk Coşkun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri katıldı.

 

Törende konuşan Zolan, KKTC’nin kısa süre önce 40’ncı yaşını doldurduğunu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın da 50’nci yılına yaklaştığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin de 100. Kuruluş yıldönümü olduğunu anımsatan Zolan, “Biz kardeşiz, biriz, beraberiz. Daha nice 50 yıllar, daha nice yüzyıllar inşallah Türk devleti olarak yolumuza güçlenerek devam edelim. Bizler her zaman gönlümüzde, yüreğimizde sizlerin yanındayız” dedi.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Denizli ile KKTC’nin ayrı bir gönül bağı olduğunu vurgulayan Zolan, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda yapılan ilk çıkarmada şehit düşen Albay İbrahim Karaoğlanoğlu’nun Denizli’nin Tavas ilçesinden olduğunu belirterek, Tatar’a hemşehrilik beratı verilmesini “Karaoğlanoğlu şehidimizin memleketine tekrar hoş geldiniz. Bu bağlamda sizin Denizlimizin fahri hemşehrisi olmaya yönelik kararımızı meclisimizden oy birliğiyle aldık” sözleriyle açıkladı.

TATAR: ANAVATAN İLE BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Kendisi için yapılan karşılamaya teşekkür eden Tatar, Kıbrıs Türk halkının kendisini her daim büyük milletin ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olarak gördüğünü söyleyerek, “Çünkü önemli olan tarihtir, kaderdir, gönül birliğidir ve aramızdaki güçlü tarihi, kutsal ve kadim bağlardır” ifadelerini kullandı.

“Anavatan, yavru vatan, mavi vatan birlikte daha güçlü” diyen ve kimsenin Kıbrıs meselesini veya davasını hafife alamayacağını ifade eden Tatar, “Ne içimizdekiler ne de dışarıdakiler. Çünkü mesele o kadar milli. 1571’de 80 bin şehit vererek aldığımız Kıbrıs adası esas itibariyle bir Osmanlı adası. Oynanan oyunlarla yavaş yavaş işi başka yerlere çekme gayretleri ile biz de herhalde bunlara seyirci kalamazdık, kalmamalıyız, kalmayacağız. Dolayısı ile bu meseleyi milli bir mesele olarak görüp sonuna kadar bağımsız bir Türk devleti için, KKTC’nin geleceği için, Türkiye Cumhuriyeti anavatanın desteği ile bu mücadeleyi sürdürmenin bizler için milli bir mesele olduğunu Denizli'den bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

TATAR ARTIK BİR DENİZLİLİ

Denizli ile Kıbrıs arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel bağların güçlenmesinin en büyük temennisi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, fahri hemşehrilik beratının kendisi için büyük bir onur olduğunu ve büyük bir onurla kabul ettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Zolan, Cumhurbaşkanı Tatar’ın da artık bir Denizlili olduğunu belirterek, Fahri Hemşehrilik beratı takdim etti.