Karadenizliler şöleninde 5 ton hamsi dağıtıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Karadenizliler şöleninde 5 ton hamsi dağıtıldı

Karadenizliler şöleninde 5 ton hamsi dağıtıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2019 Pazar - 21:29Güncelleme: 24 Kasım 2019 Pazar - 21:29
Karadenizliler şöleninde 5 ton hamsi dağıtıldı

Denizli’de, Karadenizliler Derneğinin (DEKAD), Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği “9. Geleneksel Hamsi Şöleni” etkinliğinde vatandaşlara 5 ton hamsi ikram edildi. Vatandaşlar hamsi ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Karadenizliler Derneği ve Büyükşehir Belediyesinin desteği ile İncilipınar Parkı’nda düzenlenen 9. Geleneksel Hamsi Şöleni’ne Denizli, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illerinde yaşayan Karadenizliler katıldı. Hamsi şöleni için 5 ton hamsi ve 20 bin ekmek dağıtıldı.

Pişirilen hamsiler ekmek arası olarak vatandaşlara dağıtılırken, yaklaşık 500 metrelik uzun kuyruklar oluştu. Kuyrukta sıra bekleyen vatandaşlar, Karadenizli yöresel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde eğlendiler.

Şölende Karadeniz'in yöresel tatlılarından olan sütlaç satıcısı esnaf ise bir tarafının Denizlili olduğunu bir tarafının ise Karadenizli olduğunu belirtti. Üzerine hazırlatmış olduğu forması ise dikkatlerden kaçmadı. Denizlispor ve Trabzon formasını tek forma halinde giyerek ‘Denizliliyiz, Trabzonluyuz, bordo maviyiz, yeşil siyahız’ şeklinde seslendi.

DENİZLİ (İHA)