İkinci bal ormanı için protokol imzalandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. İkinci bal ormanı için protokol imzalandı

İkinci bal ormanı için protokol imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2022 Salı - 11:14Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı - 11:55
İkinci bal ormanı için protokol imzalandı

Denizli'de arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretim kalitesinin artırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında ikinci bal ormanının, Çal’ın Akkent Mahallesi’nde hayata geçirilmesi için protokol imzalandı.

Tavas’ta, 861 bin 700 metrekare alanda Yahşiler Bal Ormanı Tesis, Bakım ve İşletilmesi kurulma çalışmalarını tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ikinci bal ormanı için Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

İmza törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak ve Yardımcısı Mehmet Sarıoğlu katıldı. Çetinkaya burada yaptığı konuşmada kente kazandırılacak ikinci bal ormanı yatırımı ve geçen yıl yaşanan orman yangınlarında yanlarında olan, yangınların söndürülmesinde katkı sunan Zolan ve ekibine teşekkür etti.

“ARILAR OLMAZSA HASAT DÜŞÜŞLERİ YAŞANIR”

Tesislerin teferruatlı, konforlu ve kullanışlı olduğunu kaydeden Çetinkaya, “Bütün donanımları ile birlikte bal ormanları tesis ediyoruz” dedi. Arıların tozlaşmada dolayısıyla bitkisel üretimde çok önemli olduğunu, arılar olmazsa hasat düşüşleri yaşanacağını dile getirdi. Zolan ise, Denizli için güzel bir protokolü daha imzaladıklarını belirterek, Tavas ilçesinde başladıkları Yahşiler Bal Ormanı’nın başarılı bir şekilde tamamlandığını, alana dikilen fidanların büyümeyi sürdürdüğünü, yakın bir tarihte ise tesisin arıcılık yapan üreticilerin kullanımına açılacağını aktardı.

“BAL ÜRETİMİ ÖNEMLİ”

Bal ormanlarında gerek sosyal donatıların gerekse üretim alanlarının arıcıların ihtiyaçlarına göre yapıldığını ifade eden Zolan, “İlk bal ormanımızı Tavas ilçemizde gerçekleştirdik. Şimdi Çal Akkent’te yaklaşık 700 dönümalanda bal ormanı çalışmamızı gerçekleştireceğiz. Bal üretimi çok önemli. Bal sağlık şifa demektir. Arının farklı bir boyutu da tozlaşmaya çok büyük katkı sağlamasıdır. Dünyada gıdaya ulaşımın zorlandığı günümüzde arıcılığa verilen bu destek ve yatırım bitkisel üretimi arttırmayı da tetikleyecektir” diye konuştu.

ZOLAN, ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARDI

Geçen yıl yaşanan orman yangınlarını hatırlatan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yangınlarda Orman Bölge Müdürlüğümüz ile yoğun bir mücadele verdik. Herkes imkanlarını seferber etti. Vatandaşlarımızın da katkısı çok önemliydi. Yaz sezonu yine başlıyor, ben tüm vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Yangına sebebiyet verecek bir faaliyetin içinde bulunmamak gerekiyor. İnşallah yangınsız bir sezon olsun, ancak olursa da inşallah hep beraber yine mücadelemizi elimizden geldiğince yapacağız. Protokolümüzün tekrar şehrimize, çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”