Denizli’de HES kodu tüm iş yerlerine girişte sorulacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de HES kodu tüm iş yerlerine...

Denizli’de HES kodu tüm iş yerlerine girişte sorulacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ekim 2020 Perşembe - 11:24Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe - 19:44
Denizli’de HES kodu tüm iş yerlerine girişte sorulacak

Denizli’de, Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının alanı genişletildi. Bundan böyle tüm iş yeri ve işletmelere girişte HES kodu sorulacak, tespit edilen vakalar 112 Çağrı Merkezine bildirilecek.

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplanarak, coronavirüs salgınına karşı yeni önlemler aldı. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşları ile bankalara girişte istenen HES kodunun uygulama alanı genişletildi. Bundan böyle her iş yeri ve işletmeye girişte HES kodu sorulacak.

İŞTE O KARARLAR

Daha önce alınan kararla tüm kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, stadyum, sınav yapılacak binalar, otogar, tren garı, havalimanı, AVM ve pazar yerleri girişinde sorulmasına karar verilmişti. Son kararla HES kodunun uygulama alanı genişletildi.

Buna göre, HES kodu sorgulaması il genelinde tüm işletme/iş yerlerinde yaygınlaştırılacak. HES kodu sorgulaması iş yerlerinin büyüklük ve imkanlarına göre personel girişinde telefon/tablet üzerinden yapılabileceği gibi, toplu personel sorgulaması şeklinde personel veya insan kaynakları birimlerince yapılabilmesi için her türlü donanım kullanılacak. Bu konuda iş yeri sahibi tarafından tüm tedbirler alınacak

Özellikle restoran, kafeterya ve benzeri yeme-içme mekanlarında HES kodu sorgulanarak müşteriler işletmeye alınacak.

İşletmeler tarafından görünür olacak şekilde “Bu işyerinde HES kodu sorgulaması yapılmaktadır” levhaları asılacak, kişilere yönelik bilgilendirme ve farkındalık oluşturulacak.

HES kodu uygulamasıyla riskli kişi belirlenmesi durumunda uygun bir alanda izole edilerek 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilecek.