Hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntüler – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntüler

Hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntüler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mayıs 2020 Perşembe - 08:27Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe - 13:05
Hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntüler

Denizli’de çöplüğe çok sayıda ölü köpeklerin atılması görüntüleri hayvanseverleri ayağa kaldırdı. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Onlarca canın katlinin talimatını veren kim?” diye sordu. Hayvanseverler de görüntülerin Denizli’de çekildiğini iddia ederek, Büyükşehir Belediyesini suçladı.

Sosyal medyada paylaşılan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına ait olduğu öne sürülen kamyonetten atılan ölü köpek görüntüleri büyük tepki çekti. Peş peşe yapılan açıklamalarda Denizli Büyükşehir Belediyesi hedef alındı.

KARACA: VAHŞETİN TELAFİSİ YOK

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, görüntüleri paylaştığı sosyal medya hesabından tepkisini “Hayvan Hakları Yasası gecikmeksizin çıksın, üyesi olduğum TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu raporu önerileri acilen hayata geçsin diye mücadele ederken yaşanan vahşetin telafisi yok. Hayvanlar mal değil candır! Onlarca canın katlinin talimatını veren kim? Katledilen canları belediye tesisine atanlar hangi yetkililer?” ifadeleriyle dile getirdi.

•Denizli Büyükşehir Belediyesi o görüntüler için soruşturma başlattı

AYDOĞAN: TEK TEK İFŞA EDECEĞİZ

Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Simge Aydoğan ise, sosyal medya hesabından “Yıllardır Denizli Büyükşehir Belediyesinin ölü hayvanları çöplüğe attığını hepimiz biliyoruz. Maalesef bu güne kadar elimizde bir delil olmadığı için susmak zorunda kaldık ve ‘kireçleyip gömüyoruz’ saçmalığına sustuk. Yer katı atık bertaraf tesisi hafriyat bölgesi... Pandemi süreci boyunca sokağa çıkma yasaklarının gelmesi ile köpek nüfusunun yoğun olduğu bölgelerden yok olan köpek şikayetleri yükselmeye başlamıştı, sayı hiçte küçümsenmeyecek rakamlarda. İşte köpeklerimizin akibetleri budur. Usulsüz yaptığınız her şeyi tek tek böyle ifşa edeceğiz” paylaşımını yaptı.

GÖKÇE: KISIRLAŞTIRMA YAPILMIYOR

Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Bülent Gökçe de bir süredir Denizli Büyükşehir Belediyesinin kısırlaştırma yapmadığını iddia ederek, “Daha önce de olmuştu. Katı atık tesisine araç girişi olmadığı için oraya atıyorlar. Daha sonra hayvanların üzerine çöpleri ve molozları döküyorlar. Görüntülerdeki araç hayvan barınağına ait oradaki kişiler de barınak personeli. Sorumluları bulunup derhal cezalandırılmalı. Kısırlaştırma yapmıyorlar. O zaman neden köpek toplarsınız? Neden bu köpekler ölür? Bunun cevaplanmasını istiyoruz. Yasa açıkça, sokaktan toplanan köpeklerin kısırlaştırılarak aynı yere bırakılması gerektiğini söylüyor. Bunu yıllardır ihlal ediyorlar” ifadelerini kullandı.