Hayvancılık desteğinin protokolü imzalandı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Hayvancılık desteğinin protokolü imzalandı

Hayvancılık desteğinin protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mart 2022 Çarşamba - 13:51Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba - 13:59
Hayvancılık desteğinin protokolü imzalandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde verimliliği artırmaya yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında 200 aileye küçükbaş hayvan desteği sağlanacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, yetiştiricilere destek amacıyla hayata geçirdiği “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma” projesi işbirliği protokolü imzalandı. Protokol törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Denizli Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ve beraberindekiler katıldı.

Erkaya, imza töreninde yaptığı konuşmada Başkan Zolan’ın bugüne kadar her zaman yanlarında olduğunu belirterek ,”Her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanında oldunuz. Bugün de aynı şekilde projeleri kabul ettiniz. Ben sizlere ve Büyükşehir Belediyemizin çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİCİ DAHA ÇOK KAZANACAK”

Zolan ise, güzel bir işin daha altına imza atacaklarını belirterek, “İmzanın güzelliği, üreten çiftçimize, hayvancılıkla uğraşan insanlarımıza güç vermek, katkı sağlamaktır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Üreten insanımızın işini kolaylaştırmak ve daha da bol kazanç sağlamasına öncülük yapmak gerekiyor. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkla ilgili birçok projenin altına imza attık. Yürüyüşümüz aynı şekilde devam ediyor” dedi.

Denizli’nin küçükbaş hayvancılık üretiminde potansiyeli olan bir şehir olduğunu kaydeden Zolan, “Koyun ve keçi sürüleri olan üreticilerimizin sürülerinin ırklarının yenilenmesi gerekiyor. Belli dönemlerde sürünün içerisine katılacak koç veya tekeler taze kan olacaktır. Üreticilerimize 2’şer koç veya 2’şer çepiç vereceğiz ancak bu projenin faydaları çok daha büyük olacak. Yeni doğacak yavrular ırk ve verimlilik anlamında daha da katkı sağlayacak. Üretime katkımız olsun, insanlarımız daha da mutlu olsun istiyoruz. Çiftçimiz daha fazla üretsin, kazansın istiyoruz. Buna vesile olduysak ne mutlu bize” diye konuştu.

“MERALARI ISLAH EDİLİYOR”

Kısa süre önce Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği mera ıslah çalışmalarını da değinen Zolan, meraların besicilikte maliyeti sıfıra yaklaştırdığını, bu amaçla meraları daha verimli hale getirmek üzere çalışmalar gerçekleştirdiklerini, uygulamayla küçükbaş hayvan verimliliğini daha artırarak üreticilerin daha sağlıklı sürülere kavuşmasını hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol Başkan Zolan ve İl Müdürü Erkaya tarafından imzalandı. Protokolle 150 aileye 2’şer baş koçluk toklu ile 50 aileye de 2’şer baş tekelik çepiç hibe verilecek.