Denizli’de Genç Yetenekler Festivali 22-24 Aralık’ta – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de Genç Yetenekler Festivali 22-24 Aralık’ta

Denizli’de Genç Yetenekler Festivali 22-24 Aralık’ta

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Aralık 2023 Pazartesi - 14:35Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi - 14:35
Denizli’de Genç Yetenekler Festivali 22-24 Aralık’ta

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Genç Yetenekler Festivali” 22-24 Aralık’ta yapılacak. düzenliyor. Festivalde Denizlili gençler bilim, sanat ve teknoloji alanında geliştirdikleri projelerini sergileyecek.

“Genç Dostu Şehir” ödülü unvanına sahip Büyükşehir Belediyesi, bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı Genç Yetenekler Festivali düzenleyecek. Festival, 22 Aralık 2023 Cuma günü saat 11.00’de de Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde start alacak.

Kendi imkanlarıyla çalışmalar yaparak ülkemize katkı sunmaya gayret eden gençleri desteklemek, gerçekleştirdikleri projeleri sergilemek ve tanıtmalarına imkan sağlamak amacıyla düzenlenen Genç Yetenekler Festivali’nde öğrenci ve gençlerin oluşturduğu 95 takım, bilim, sanat ve teknoloji alanındaki projelerini sergileyecek.

Tekonofest ödüllü takımların da yer alacağı festivalde; ünlü isimlerin katılımıyla söyleşiler, paneller, konserler, tiyatro gösterileri ve çalışma atölyeleri (workshop) düzenlenecek.

YENİ NESİL GİRİŞİMCİLİK ANLATILACAK

Festivalde, TÜBİTAK ve Tekonokent’in yanı sıra gençlere ufuk olmak ve çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla yerel ve ulusal arenalarda kendini kanıtlamış birçok firmanın temsilcisi yer alacak. Bu kapsamda, TÜBİTAK Bilgem Başkan Danışmanı Dr. Mehmet Demirer ile Sivil ve Askeri Uygulamalarda İleri Teknolojiler başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Sözkesen moderatörlüğünde “Yeni Nesil Girişimcilik” başlıklı bir panel de düzenlenecek.

Panelde Tekobel Teknoloji Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Şenel, Netinternet Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal, HNC Eğitim ve Görüntü Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Göktuğ Hançer yer alacak.

NCT Robotik firmasının sahibi ve aynı zamanda Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Ovalı da “Yazılım Teknolojilerinin Geleceği” başlıklı seminerde gençlerle bir araya gelecek.

ÜNLÜ İSİMLERLE SÖYLEŞİLER

Üç gün boyunca bilim, sanat ve kültürün konuşulacağı festivalde Adem Metan, Ömer Başdoğan, Erbakan Malkoç, Ümit Erdim ve Muscar gibi ünlü isimler gençler ile buluşacak.

Yerel rock gruplarınden Homeless ve Kafadenk festivalde sahne alacak.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Ata’nın İzinde 100.Yılda 100 Eser” isimli sergi ise festival boyunca gezilebilecek.

Gençlerin sanat ve estetik yönlerini geliştirmek üzere ebru sanatı, yağlı boya ve kilden heykel yapım atölyelerinin de bulunacağı festivalde masa tenisi, dart, mini golf gibi spor aktiviteleri gerçekleştirilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarının oynadığı tiyatro gösterilerinin de yer alacağı festivalde yine ücretsiz planetaryum gösterimi de yapılacak.

GENÇLER PROJELERİNİ SERGİLEYECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde 3 gün sürecek çok güzel bir organizasyon düzenleyeceklerini belirtti. Festivali bilim, sanat ve teknoloji alanında kendi imkanları ile çalışmalar yaparak ülkeye katkı sunmaya gayret eden gençleri desteklemek için düzenlediklerini söyleyen Zolan, şunları kaydetti:

“Bilim, teknoloji ve sanat alanında kendini kanıtlamış ülkemizin yetiştirdiği isimler gençlerimizle bir araya gelecek. Burada projelerini sergileyecek gençlerimiz de merak ettiklerini sorma imkanı bulacak. Festivalimizde birçok gencimizin ufkunu açarken teknoloji, bilim ve sanat alanında da gelişimlerine katkı sunmuş olacağız. Söyleşilerden, panele, konserlerden tiyatro gösterimlerine birçok program ve etkinliklerin yer alacağı festivalimize başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bekliyorum.”