Geleneksel Türk Spor Oyunları başladı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Geleneksel Türk Spor Oyunları başladı

Geleneksel Türk Spor Oyunları başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ekim 2023 Cuma - 15:22Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma - 15:23
Geleneksel Türk Spor Oyunları başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında düzenlediği Geleneksel Türk Spor Oyunları, açılış töreniyle başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Türk Spor Oyunları başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’ndeki açılış programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

29 Ekim Pazar günü sona erecek oyunların açılışında Genç Osman Atlı Spor Kulübü ile Genç Bozkuşlular Atlı Spor Kulübü arasında cirit müsabakası yapıldı. Atlı sporcuların birbirilerine fırlattığı ciritler büyük heyecana neden oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, müsabakanın devre arasında tribünleri dolaşarak öğrencilerle bir araya geldi. Bu sırada gençler, kendilerine hediye edilen Türk bayraklarını açarak tribünleri adeta kırmızı beyaza boyadı. Bu sırada çalınan 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı ile gençlerin coşkusu zirveye ulaştı.

“TÜRK BAYRAĞI HER YERE YAKIŞIR”

Okçuluk, cirit gibi birçok geleneksel oyunların 3 gün boyunca heyecan yaratacağını söyleyen Zolan, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını coşkuyla, güzelliklerle, mutlulukla el ele hep birlikte kutlamak istedik. Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerle kutlamak ayrı bir güzel” dedi.

Her yerin kırmızı-beyaz Türk bayrağı olduğuna dikkati çeken Zolan, “Türk bayrağı her yere yakışır. Ama gençlerimizde daha ayrı bir güzel duruyor. Çünkü bu ülkenin geleceği, bu emanet sizde. Bize düşen bu vatana hep birlikte sahip çıkmak. İnşallah Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacak” diye konuştu.

25 İLDEN 500 ATLI SPORCU KATILIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde başlayan Geleneksel Türk Spor Oyunları, 28 Ekim Cumartesi 12.00-19.00 ve 29 Ekim Pazar 12.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Uşak, Erzurum, Balıkesir, Ankara, Sivas, Van başta olmak üzere 25 ayrı ilden 500 atlı sporcunun katıldığı Geleneksel Türk Spor Oyunları’nda atlı cirit müsabakalarının yanı sıra atlı okçuluk, kökbörü, okçuluk, çevgan, atlı güreş, atlı akrobasi gösterileri yapılacak.

Denizlililerin Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu doyasıya yaşayacağı, tarihi ve kültürel öğelerin canlandırılacağı Geleneksel Türk Spor Oyunları’na katılımın ücretsiz olduğu ifade edildi.