“Geleceğe Nefes Ol” kampanyasıyla 200 bin fidan dikilecek – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasıyla 200 bin...

“Geleceğe Nefes Ol” kampanyasıyla 200 bin fidan dikilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Kasım 2019 Pazartesi - 21:05Güncelleme: 11 Kasım 2019 Pazartesi - 21:08
“Geleceğe Nefes Ol” kampanyasıyla 200 bin fidan dikilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Geleceğe Nefes Ol” sloganı ile başlatılan ve ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen fidan dikme töreni Denizli’de gerçekleştirildi. Bu kampanyayla 50 noktada 200 bin fidan toprakla buluşacak.

Fidan dikim töreni Pamukkale’nin Kale Mahallesi’nde yapıldı. Törene Vali Hasan Karahan, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“HERKESİN DİKİLİ AĞACI OLACAK”

Vali Hasan Karahan, törendeki konuşmasında, “81 vilayette Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Hayırlı bir iş, güzel bir iş. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ‘Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin’ diyor. Ağaç bizim kültürümüzde önemli. Köklü olmayı, bir yere bağlı olmayı, sabrı, sebatı ifade ediyor. Biz bin yıldır bu topraklardayız, bu coğrafyayı vatan kabul ettik, bu toprakları kanımızla suladık ve sonuç olarak bugün Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyada itibarlı, haysiyetli bir devlet olarak devam ediyor. Bize düşen de bu coğrafyayı en güzel şekilde imar etmek. Maddi manevi şehirleriyle, köyleriyle, kırsalıyla her tarafı insan emeğiyle yeşertip, güzelleştirmek boynumuzun borcudur. Bu cennet vatanı bizden sonraki nesillere aynı güzelliklerle ulaştırmak, 7’den 70’e Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevidir. Bugün herkesin inşallah bir dikili ağacı olacak” dedi.

FİDANLAR DİKİLDİ

Vali Karahan’ın konuşmasının ardından fidan dikimi gerçekleşti. Toprak muhafaza ve erozyon kontrolü projesi uygulanan sahanın bir kısmına 9 bin kızılçam, bin ceviz, bin 500 zeytin, 3 bin 300 adaçayı, 2 bin lavanta, bin kekik, 500 erguvan ve 50 mazı olmak üzere toplam 18 bin 350 adet fidan dikilecek.

50 NOKTADA 200 BİN FİDAN DİKİLMİŞ OLACAK

Bu etkinlik sonucunda Denizli’de ağaçlandırma ve erozyon kontrolü sahaları, karayolu kenarı, mezarlık, ibadethane, okul ve hastane olmak üzere toplam 50 noktada 200 bin adet fidan dikilmiş olacak.