Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kurslara katılanların çalışmalarının yer aldığı “Geçmişin Altın İzleri Geleneksel Türk El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu” isimli karma sergi, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıldı. Serginin açılış törenine, Vali Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Zolan, 2013 yılında başlattıkları el sanatları kurslarının her geçen yıl yoğun ilgiyle devam ettiğini belirterek, “Biz istiyoruz ki geleneksel el sanatlarımız yaşasın. Geçmişten gelen güzelliklerimizi geleceğe aktaralım. Sizlerin de, yeteneklerinizin ortaya çıkması için imkan sağlayalım. Bunun ötesinde ise çok yetenekli kursiyerlerimizin yapmış olduğu ürünler ev ekonomisine de katkı sağlıyor” dedi.
El sanatları kurslarının 2013’te başlatıldığını ve halen 9 noktada 77 değişik branşta verildiğini kaydeden Zolan, “Bu seneki sergimiz Denizli tarihinde, eser sayısı anlamında Denizli’nin en büyük sergisi. 4700’ün üzerinde eser var. Her biri alın teri ve göz nuruyla uzun süren gayretlerle ortaya çıktı. Ben her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Geçmişimize sahip çıkmaya geleceğimize aktarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Denizli’nin en nitelikli ve kapsamlı sergisini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Vali Atik ise, “Sizlere bu güzellikleri bizlere yaşattığınız için bu görselleri bizlere sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz altyapı üstyapı çalışmalarını başarıyla yürütürken aynı zamanda topluma dokunacak toplumumuza faydalı olacak sosyal ve kültürel işlerde de başarılı projelere imza atmaktadır. Bugün burada bunun en somut örneğini hep birlikte görüyoruz. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından bin 347kursiyerin 4 bin 739 çalışmasının yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Atik ve Zolan, açılışın ardından kurulan stantları gezdi.

Cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya kadar 77 farklı branşta 4 bin 739 eserin beğeniye sunulduğu sergide kursiyerler eserlerini satarak ev ekonomilerine de katkıda bulunuyor.