Esnek çalışma sistemiyle yeni mesai saatleri açıklandı – D20Haber
23.05.2024, Perşembe
19 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Esnek çalışma sistemiyle yeni mesai saatleri...

Esnek çalışma sistemiyle yeni mesai saatleri açıklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Kasım 2020 Çarşamba - 16:12Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba - 17:51
Esnek çalışma sistemiyle yeni mesai saatleri açıklandı

Denizli’de, esnek çalışma sistemiyle uygulanacak mesai saatleri İl Hıfzıssıhha Meclisince belirlendi. Ancak, çalışma saatleriyle ilgili kent merkezinde belediye başkanları ve kurum müdürleri, ilçelerde kaymakamlıklar farklı saat dilimleri belirleyebilecek.

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında, COVID-19 önlemlerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantı sonrasında alınan kararlar açıklandı. Buna göre, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu pazar yeri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde, sokak, park ve bahçeler ile alışveriş merkezleri gibi yerlerde denetimler yoğunlaştırılacak.

ESNEK ÇALIŞMA UYGULAMASI

Toplantıda, çalışma saatleri de ele alındı. Başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm özel sektör (sanayi tesisleri dahil) kuruluşlarında, uzaktan veya dönüşümlü mesai gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde yararlanılması da kararlaştırıldı.

FARKLI SAATLER UYGULANABİLECEK

İl Pandemi Kurulunun yaptığı değerlendirmeye göre, kurum ve kuruluşlar farklı çalışma saatleri uyguyabilecek. Mesai ve vardiya saatlerinin başlama ve bitiş süresi, il merkezinde kurum müdürlükleri ile belediye başkanlarınca belirlenecek. İlçelerde ise kaymakamlar yetkili olacak.

Esnek çalışma saatleri; 06:00-15:00, 06:30-15:30, 07:0-016:00, 07:30-16:30, 08:00-17:00, 08:30-17:30, 09:00-18:00 şeklinde düzenlenebilecek. Bu süreye öğle arası da dahil olacak ve kurumlar belirlenen çalışma saatlerini valiliğe bildirecek.

Haberin DevamıReklam




TEMAS VE ZİYARETTEN KAÇINMA UYARISI

Toplantıda, vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durmaları, zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınmaları konularında bilgilendirici çalışmalar yapılacak.

SAAT 22.00’DEN SONRA KAPALI OLACAK YERLER

Bu arada, saat 22.00’den itibaren evlere paket servis ve “gel al” şeklinde çalışan yerler hariç; lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezleri, nikah ve düğün salonları, halı sahalar, spor salonları ve tesisleri, internet kafeler, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna ve benzeri yerler faaliyet gösteremeyecek.

KARARA UYMAYANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILACAK

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin de Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında adli işlem başlatılacak.