Engelsiz bir dünya için bir araya geldiler – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Engelsiz bir dünya için bir araya...

Engelsiz bir dünya için bir araya geldiler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Aralık 2022 Pazar - 12:06Güncelleme: 4 Aralık 2022 Pazar - 12:08
Engelsiz bir dünya için bir araya geldiler

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisinin Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte engelliler, performanslarıyla izleyenleri büyüledi.

Dünya Engelliler Günü programı, Denizli Valiliği önünde yapıldı. Programa DVali Yardımcısı Nurettin Ateş, Denizli Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, yürütme kurulu üyeleri ve engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından engelliler adına Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Zeybek, konuşma yaptı. Dünya Engelliler Günü’nde yalnız olmadıklarını söyleyen Zeybek, “İstatistiklere göre her 8 kişiden 1’i engellidir. Aileleri ve birlikte yaşadığı sosyal çevreyle beraber neredeyse toplumun yarısı engellilerle bir arada yaşamaktadır. Asıl engel insanlarımızın zihinlerindeki ön yargılardır. Toplumdaki her birey gibi eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz” dedi.

Katılımcıların güvercin uçurmasının ardından Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda etkinlikler düzenlendi. Engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri mehteran, şarkı, dans ve halk oyunları gösterileri sundu.

Vatandaşların ilgiyle izlediği programda öğrenciler muhteşem performansları ile ayakta alkışlanırken gösterileri büyük beğeni topladı.