Engelli kimlik kartları akıllı kartlara dönüştürüldü – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Engelli kimlik kartları akıllı kartlara dönüştürüldü

Engelli kimlik kartları akıllı kartlara dönüştürüldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Nisan 2021 Çarşamba - 13:12Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba - 14:09
Engelli kimlik kartları akıllı kartlara dönüştürüldü

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, engellilerin şehir içi ulaşımda kullandığı kimlik kartlarını akıllı kartlara dönüştürdü. Yeni uygulama ile engelliler çift kart karışıklığından ve vizeleme işlemlerinden kurtuldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğü işbirliği ile engellilerin şehir içi belediye otobüslerinde kullandığı ulaşım kartlarını akıllı kartlara dönüştürdü. Daha önce engelli kimlik kartları veya Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ'den alınan yeşil renkli ücretsiz kart ile belediye otobüslerinde seyahat edebilen engelli vatandaşlar, yeni uygulama ile tek kart kullanacak.

Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğüne 1 kart yazıcısı ve boş halde bulunan temassız beyaz kartlar verdi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğü ise akıllı kartları engelli vatandaşlara tanımlayarak dağıtmaya başlarken, bundan sonraki süreçte çift kart karışıklığının yaşanmayacağına dikkat çekildi. Türkiye'de ilk kez yapılan uygulama ile engelli vatandaşların şehir içi belediye otobüs ulaşımında büyük bir kolaylık getirildi.

VİZE YAPTIRMALARINA GEREK YOK

Yeni akıllı kartların kullanılmasıyla engelli vatandaşların her yıl yaptırmak zorunda olduğu vizeleme işlemlerinden de muaf olacağı belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ. bünyesinde 11 bin 522 adet engellilerin, 2 bin 124 adet ise refakatçilerin kullandığı otobüs kartı bulunduğu, bugüne kadar bunlardan 2 bin 943 adetinin tek kartta birleştirildiği ifade edildi.