Denizli’de en fazla kadının yaşadığı mahalle oldu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de en fazla kadının yaşadığı mahalle...

Denizli’de en fazla kadının yaşadığı mahalle oldu

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 2 Temmuz 2019 Salı - 07:59Güncelleme: 2 Temmuz 2019 Salı - 08:06
Denizli’de en fazla kadının yaşadığı mahalle oldu

Denizli’de en fazla kadın nüfus Pamukkale’nin Kınıklı Mahallesi’nde yaşıyor. Bu mahallede kadın nüfus erkek nüfusun iki katından fazla.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Denizli’nin nüfusu 2018 yılı sonu itibariyle 1 milyon 27 bin 782 kişi. En kalabalık ilçe 344 bin 65 nüfusuyla Pamukkale. Pamukkale’yi 302 bin 213 kişiyle Merkezefendi izliyor.

EN FAZLA KADIN VE ERKEK NÜFUSUN YAŞADIĞI MAHALLELER

Denizli’de en fazla kadın nüfus 11 bin 556 kişiyle Pamukkale’nin Kınıklı Mahallesi’nde yaşıyor. 17 bin 80 nüfuslu mahallede nüfusun yüzde 67.65’ini kadınlar, yüzde 32.35’ini erkekler oluşturuyor.

Kadın nüfusun fazla olduğu bir başka mahalle ise 10 bin 606 kişiyle Merkezefendi’nin Karaman Mahallesi. Ancak bu mahalle erkek nüfus yoğunluğuyla da dikkati çekiyor. Karaman 10 bin 494 kişiyle en fazla erkek nüfusun olduğu ilçe.

MERKEZEFENDİ’DE 28 MAHALLEDE KADIN NÜFUS FAZLA

Merkezefendi’de 50 mahallenin 28’inde kadın nüfus daha fazla. Kadın nüfusun fazla olduğu mahalleler; Karaman, Değirmenönü, Akkonak, Selçukbey, Mehmet Akif Ersoy, Karahasanlı, Gerzele, Yenişehir, Servergazi, Sırakapılar, Şemikler, Merkezefendi, Sümer, Sevindik, Yenişafak, Bahçelievler, 1200 Evler, Çakmak, Altıntop, Başkarcı, Alparslan, Hallaçlar, Bereketler, Kayalar, Yeşilyayla, Hisar, Bozburun ve Salihağa.

Merkezefendi’de erkek nüfusun fazla olduğu ilçeler ise Adalet, Muratdede, Gültepe, Yenimahalle, İlbade, Gümüşçay, Eskihisar, Saraylar, Şirinköy, Akçeşme, Barbaros,Göveçlik, Aşağışamlı, Hacıelüplü, Altındere, Kumkısık, Zafer, Kadılar, Barutçular, Saruhan, Üzerlik ve Çeltikçi.

PAMUKKALE’DE 38 MAHALLEDE ERKEK NÜFUS FAZLA

Pamukkale’de ise 62 mahalenin 38’inde erkek nüfus daha fazla. Erkek nüfusun fazla olduğu mahalleler; Mehmetçik, Zeytinköy, Topraklık, Karşıyaka, Bağbaşı, Dokuzkavaklar, Aktepe, Deliktaş, Pelitlibağ, Anafartalar, Cumhuriyet, Siteler, Pınarkent, Akhan, Kayıhan, Asmalıevler, Hürriyet, Gökpınar, Irlıganlı, Akköy, Pamukkale, Cankurtaran, Uzunpınar, Korucuk, Karahayıt, Yeniköy, Kale, Goncalı, Karakurt, Akdere, Küçükdere, Belenardıç, Gölemezli, Karataş, Haytabey, Akçapınar, Eymir ve Çeşmebaşı.

Pamukkale’de adın nüfusun fazla olduğu mahalleler de Kınıklı, Fatih, İncilipınar, Hacıkaplanlar, Fesleğen, Kuşpınar, İstiklal, Atalar, Kervansaray, 15 Mayıs, Zümrüt,Yunusemre, Güzelköy, Gözler, Tekke, Kocadere, Develi, Karakova, Kurtluca, Yukarışamlı, Eldenizli, Güzelpınar, Kavakbaşı ve Aşağışamlı.