Deve güreşleri yapıldı, izleyiciler tribünleri doldurdu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Deve güreşleri yapıldı, izleyiciler tribünleri doldurdu

Deve güreşleri yapıldı, izleyiciler tribünleri doldurdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ocak 2023 Pazar - 18:13Güncelleme: 15 Ocak 2023 Pazar - 18:13
Deve güreşleri yapıldı, izleyiciler tribünleri doldurdu

Denizli'de bu yıl ikincisi düzenlenen deve güreşi festivalinde 160 pehlivan deve mücadele etti. Deve güreşlerine ilgi duyanlar, Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nin tribünlerini doldurdu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Albayrak Meydanı yanındaki Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde düzenlenen 2. Deve Güreşi Festivali’nde, Ege ve Akdeniz'den getirilen develer süslenerek sahaya çıktı.

Heyecanlı karşılaşmaların yaşandığı festivali çok sayıda izleyici takip etti.

Festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu geleneğin yaşatılması için çalıştıklarını söyledi.

Zolan, 160 deveyle düzenlenen festivalin güzel bir havada yapıldığını belirterek, "Geleceğe aktarmak için bu etkinlikleri devam ettireceğiz. İnşallah yarınımız bugünden güzel olacak" dedi.

Sosyal medya hesabından da organizasyonla ilgili paylaşım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Deve Güreşleri'nde on binlerce misafirimizi Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksimizde ağırladık. Bizi biz yapan değerlerimizi, geleneklerimizi yarınlarımıza taşımak için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası ile Valilik Kupası'nı kazanan deve sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

DENİZLİ (AA)