Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Deve Güreşleri yapıldı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Deve Güreşleri...

Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Deve Güreşleri yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ocak 2024 Pazar - 15:13Güncelleme: 21 Ocak 2024 Pazar - 15:14
Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Deve Güreşleri yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen deve güreşleri yağmur altında yapıldı. Çevre illerden de katılımın olduğu etkinlikte 120 dolayında deve mücadele etti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Albayrak Meydanı yanındaki Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde düzenlenen 3. Deve Güreşi Festivali, yağmurlu havaya rağmen yoğun ilgi gördü. Yağış ve soğuk havaya rağmen çok sayıda izleyici, heyecanlı karşılaşmaları izlemek üzere tribünlerde yerini aldı.

Deve güreşleri öncesinde tribünlerdeki seyircileri selamlayan Denizli Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı konuşmada da önemli bir geleneği yaşatmak için her yıl düzenli olarak çalıştıklarını söyledi.

Zolan, güreşlerin geniş bir katılımla yapıldığını belirterek, "Vatandaşlarımız bu soğuk havaya rağmen etkinliğimizi izlemeye geldi. Geleneğimizi geleceğe aktarmak için bu etkinlikleri sürdüreceğiz" dedi.

Deve güreşleri kültürünün bölgede farklı bir yeri bulunduğunu söyleyen Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Deve Güreşleri'nde hemşehrilerimiz ile birlikte güreş coşkusunu doyasıya yaşıyoruz. Bizi biz yapan değerlerimize, geleneklerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çekişmeli ve heyecanlı geçen güreşlerin sonunda dereceye giren develerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

DENİZLİ (AA)