100. yılında binlerce kişi Cumhuriyet için yürüdü – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 100. yılında binlerce kişi Cumhuriyet için...

100. yılında binlerce kişi Cumhuriyet için yürüdü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ekim 2023 Pazar - 18:37Güncelleme: 29 Ekim 2023 Pazar - 18:37
100. yılında binlerce kişi Cumhuriyet için yürüdü

Denizli’de, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü coşkusu Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 100. Yılında Cumhuriyet Yürüyüşü ile doruğa ulaştı. Binlerce vatandaşın Türk bayrakları ile katıldığı yürüyüşte, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı kırmızı - beyaza büründü.

100. Yılında Cumhuriyet Yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Vali Ömer Faruk Coşkun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte Denizlililer Cumhuriyet için tek yürek oldu.

Bayramyeri Meydanı’ndan Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde başlayan yürüyüşe katılanlar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı geçerek 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na ulaştı. Yürüyüş güzergahını Türk bayraklarıyla kırmızı-beyaza boyayan Denizlililer, “yaşasın Cumhuriyet” dedi.

 

ZOLAN: MUHTEŞEM DENİZLİ

Halk oyunları gösterisinin ardından bir konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Muhteşem görünüyorsun Denizli” dedi.

Şehit ve gazilerin emanetine amasız, fakatsız sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Zolan “Bugün bizim şanlı günümüz. Bugün bizim gurur günümüz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne tam 100 yıl geçti. Kurulduğu günden bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için her bir vatandaşımız gayret gösterdi. Ama en önemlisi, en büyük fedakarlığı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için, bu bayrak için, Cumhuriyet için, kanını bu toprağa veren şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Onlara ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bize düşen onların emanetine sahip çıkmaktır. Amasız, fakatsız, kayıtsız şartsız sahip çıkmaktır. İşte o zaman onların hakkını ödemiş oluruz” diye konuştu.

“YAŞASIN CUMHURİYET”

Cumhuriyet’in 100. yılını yaşamanın herkese nasip olmayacağını, burada bulunan herkesin bu güzelliği gördüğünü kaydeden Başkan Zolan, “İnşallah Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Atatürk'ümüzün dediği gibi ‘Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKE HEPİMİZİN, BU DENİZLİ HEPİMİZİN”

Denizli’nin Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'ün yanında sapasağlam durarak en üst seviyede destek verdiğine işaret eden Zolan, şöyle devam etti:

“Denizli, ülke savunmasında düşmana karşı ne gerekiyorsa, ne tür fedakarlık yapılması gerekiyorsa sonuna kadar gerçekleştirmiştir. Ben ecdadımıza ve atalarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Malazgirt'ten bugüne Anadolu'yu Türk yurdu yapma noktasında emek vermiş, ömrünü vakfetmişherkeseminnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Denizli sanayisi, şehirciliği, altyapısı, kültür ve sanatı, yeşil alanlarıyla Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmıştır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım. O, bu, şu demeden, ondan bundan, şundan demeden, vatanımıza sahip çıkmak durumundayız. Çünkü bu ülke hepimizin, bu Denizli hepimizin. Cumhuriyetimize inşallah ilelebet sahip çıkacağız. Tekrar 100. yılımız, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

VALİ COŞKUN: DENİZLİ'DE TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR

Vali Coşkun ise, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, “Bugün Denizli'de tarihi bir gün yaşıyoruz. Katılımınızdan dolayı bütün Denizlili hemşerilerimize teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bundan tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasından sonra Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Ecdadımızdan gelen bu mirası bizler de geleceğe, genç neslimize, gelecek kuşaklarateslim etmek zorundayız. Bu anlamda Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ben bütün vatandaşlarımızın ecdadımızdan aldığımız bu mirası geleceğe güvenle taşıyacaklarını olan inancım tamdır. Tekrar birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun inşallah. Daha nice 100 yıllara diliyorum” diye konuştu.