Minibüslerde en fazla 7 yolcu taşıma dönemi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Minibüslerde en fazla 7 yolcu taşıma...

Minibüslerde en fazla 7 yolcu taşıma dönemi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mart 2020 Perşembe - 09:45Güncelleme: 26 Mart 2020 Perşembe - 09:49
Minibüslerde en fazla 7 yolcu taşıma dönemi

Denizli’de, coronavirüs tedbirleri kapsamında minibüslere 7 yolcu kısıtlaması getirildi. Sosyal mesafeyi korumak ve virüsün yayılmasını minimum seviyeye indirmek için alınan kararı bazı şoförler desteklese de birçok minibüsçü esnafı zarar ettikleri gerekçesiyle bir fon oluşturulmasını istedi. Vatandaşlar ise bu karardan gayet memnun olduklarını belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle tedbirler doğrultusunda ulaşımda da yolcu kısıtlamasına gidildi. Genelgenin şehirlerarası, ilçe ve şehir içi yolcu taşımacılığında uygulanmasına başlandı. Bu kapsamda, kent içinde faaliyet gösteren minibüslerde her koltukta bir kişi ve bir araçta ise 7 yolcunun üstü taşımak yasaklandı.

"VİRÜSTEN KURTULANA KADAR HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK"

Kararın kendileri için kötü ama sağlık için ise uygun olduğunu söyleyen minibüsçü Mehmet Erten, “Bizim için kötü ama sağlığımız için uygun bir karar. 7-8 kişiyi geçirmemeye çalışıyoruz. Ön koltuklara tek kişi oturtmaya çalışıyoruz. Virüsten kurtulana kadar herkes elini taşın altına koyacak. Vatandaşlarımızdan hiçbir şikayet gelmedi şu ana kadar. Onlar da takip ediyorlar zaten. Fazla yolcu olduğu zaman binmemeye çalışıyorlar. O yüzden biz de biraz daha rahatız. Her seferden sonra aracımız burada ilaçlanır. Ben kendim de sirke suyuyla her sabah müşterinin dokunduğu yerleri yıkarım, silerim. Duraktaki çalışmalarımız bu şekilde. Her araç sıradan geldikten sonra ilaçlanıyor” dedi.

“BİR TURDA 15 TL YAKIT YAKIYOR. 15-20 TL PARAYI TOPLAYAMIYORUZ”

Coronavirüs sonrası halkın dışarıya çıkmamasının yolcu sayısında düşüşe sebep olduğunu, bu uygulama ile zarar edeceklerini söyleyen Bilal Akgün ise, “Zaten bu coronavirüs görüldükten sonra insanlarımız sokağa çıkmamaya başladı. Şu anda gelip gidiyoruz, mazot parasını kurtaramıyoruz. Giren çıkan araçlara bakarsanız boş gidip boş geliyoruz. Bu araç bir turda 15 TL yakıt yakıyor. 15-20 TL parayı toplayamıyoruz. Buna en kısa zamanda büyüklerimizin destek vermesi lazım. Çoğu araba zaten çalışmıyor. Yarıya düşürdük araçlarımızın sayısını. Yarıya düşürdüğümüz halde bu şekilde para toplanmıyor. Minibüs esnafı kontağı kapatıp gidecek bu gidişle” diye konuştu.

Vatandaşlar ise yıllardır oturacak yer bulamadıkları minibüslere yönelik alınan karardan çok memnun olduklarını belirterek, “Bu virüs geçene kadar iyi bir karar. Halkın sağlığı yönünden iyi. Katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun” yorumunu yaptı.

DENİZLİ (İHA)