Coronavirüs önlemleri kapsamında sokak düğünleri yasak – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Coronavirüs önlemleri kapsamında sokak düğünleri yasak

Coronavirüs önlemleri kapsamında sokak düğünleri yasak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Temmuz 2020 Perşembe - 13:55Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe - 13:58
Coronavirüs önlemleri kapsamında sokak düğünleri yasak

Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi, coronavirüs önlemleri kapsamında sokak düğünlerine izin verilmemesi kararı aldı.

İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplandı. Toplantıda, kapalı alanlarda yapılacak düğünler ile açık (kır, bahçe vb) mekanlarda yapılacak düğünler ile köy veya kırsal kesimlerdeki düğünlere belirlenmiş kurallara uymak kaydıyla izin verilirken, il merkezi veya ilçelerin kentsel yerleşim alanlarında sokak düğünleri yapılmasına yasak getirildi.

DİĞER KARARLAR

İl Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında alınan diğer kararlar şöyle:

-Mevlüt organizasyonları, sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları başta olmak üzere, yemek ikramı yapılmadan sadece mevlüt okutulması şeklinde yapılabilecek.

-Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sektörel bazda yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla 1 Temmuz tarihinden itibaren marketler, pazar, satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför ve benzeri iş yerleri ile alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırıldı. Belirtilen işletmeler, genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilecek.

-İçişleri Bakanlığının 30.06.2020 tarihli “yardım toplama” konulu yazısına istinaden; 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu uyarınca kişiler ya da kuruluşlar tarafından yetkili makamlardan izin alınmak suretiyle alınan önlemlere uyularak yardım toplama faaliyetleri yapılabilecek.

-İçişleri Bakanlığının 02.06.2020 tarihli ve 8680 sayılı Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler Genelgesine “Güvenli Turizm Sertifikası” bölümü eklenmiş olup, 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesislerince (belediye veya il özel idaresi ruhsatlılar dahil) bu sertifikanın alınması zorunludur.
Halen faaliyette olan konaklama tesislerinin Güvenli Turizm Sertifikası alabilmeleri için 15/7/2020 tarihine kadar, faaliyete yeni geçecek tesislerin ise faaliyete geçmelerini takiben yedi gün içerisinde, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı www.tga.gov.tr.web adresinde belirtilen sertifika firmalarınca denetlenen ve düzenlenen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ koşullarını yerine getirerek sertifika almaları gerekmektedir.

‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alma zorunluluğu getirilen konaklama tesislerinin, sertifikasız faaliyet gösterdiğinin tespiti halinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve/veya turizm belgesi iptali dahil her türlü cezai işlem saklı kalmak kaydıyla, işletme faaliyetlerine son verilecek.