Coronavirüs denetimleri iş yerlerinde de gerçekleştirildi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Coronavirüs denetimleri iş yerlerinde de gerçekleştirildi

Coronavirüs denetimleri iş yerlerinde de gerçekleştirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ağustos 2020 Perşembe - 22:43Güncelleme: 6 Ağustos 2020 Perşembe - 22:43
Coronavirüs denetimleri iş yerlerinde de gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığının “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganı ile 81 ilde başlattığı coronavirüs denetimleri Denizli’de de gerçekleştirildi. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bugün restoran ve gıda malzemeleri satan iş yerlerini denetledi.

Coronavirüs ile mücadele kapsamında, vatandaşların yoğun olarak kullandığı birçok alanda denetimler gerçekleştirildi. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya da ekiplerle birlikte kentteki restoran, kafe ve gıda malzemelerinin satış ile tüketiminin gerçekleştiği iş yerlerinde denetimlerde bulundu.

Maske kullanımı, dezenfektan ve sosyal mesafe gibi coronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin tümü kontrol edilirken, kurallara uymayan iş yerlerinde gerekli bilgilendirilmeler yapıldı. Denitimlerle ilgili bilgi veren Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, “İl ve ilçe müdürlüklerimizde oluşmuş gruplar aracılığıyla denetimlerimiz sürüyor. Pandemi dolayısıyla denetimlerimiz daha da sıkılaştırıldı. Bugün de aynı şekilde İçişleri Bakanlığımızın talimatları gereği gruplar oluşturduk. Sayın Valimiz, il müdürlerimiz ve belediye başkanımız ile beraber bir takım iş yerleri denetlendi. Bizlerde il müdürlüğü olarak arkadaşlarla denetimlerdeyiz” dedi.

Önlemlerin uygulanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterildiğini belirten Erkaya, “Vatandaşlarımız gayet gerek hijyen kuralları, gerek maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulduğunu görüyoruz. Özellikle de iş yerinde çalışan personeller konusunda daha çok hassasiyetimiz var. Maske ve eldiven konusunda uyulduğunu görüyoruz ama arada bir takım aksaklıklar da var. Gerekli uyarıları yapıyoruz. Amacımız ceza değil. Eğiterek, yol göstererek bu işleri yoluna sokmaya çalışıyoruz” dedi.

DENİZLİ (İHA)