CHP’den emeklilere ve doğum yapanlara nakdi yardım önergesi – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. CHP’den emeklilere ve doğum yapanlara nakdi...

CHP’den emeklilere ve doğum yapanlara nakdi yardım önergesi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 14 Nisan 2024 Pazar - 09:48Güncelleme: 14 Nisan 2024 Pazar - 09:48
CHP’den emeklilere ve doğum yapanlara nakdi yardım önergesi

Emeklilere ve doğum yapanlara nakdi yardımda bulunulmasına için CHP Grubu tarafından Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Meclisine önerge verildi. SMA hastalarına yardım konusunda çalışma yapılacağı belirtildi.

Yüksek enflasyon ve ekonomik krizde düşük maaşla geçim mücadelesi veren emekliler ile doğum yapanlara yardım için CHP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu harekete geçti.

CHP DBB Grup Başkanvekili Osman Bartal, meclisin ilk toplantısında bu konuda önerge verdi. Önergede, "Emeklilere ve doğum yapanlara verilecek nakdi yardımın esas ve usullerin görüşülmesiyle buna ilişkin yönetmeliklerde yapılacak değişiklerin ele alınması hususunun meclis gündemine alınmasını arz ederim" denildi.

Bartal’ın verdiği önerge, incelenmek üzere komisyona havale edildi. Önergenin, DBB Meclisinin 14 Mayıs’ta yapacağı toplantıda ele alınması bekleniyor.

SMA HASTALARINA DESTEK

Öte yandan, DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da meclis toplantısında yaptığı konuşmada, SMA (spinal müsküler atrofi) hastalarına destek sağlamak için çalışacaklarını ifade etti. Çavuşoğlu, "SMA hastası çocuklarımızla ilgili bir sıkıntının yaşandığının farkındayız. SMA'lı çocuklarımız için farkındalık yaratma açısından da bugünün gündemine not düşülmesinin doğru olacağını, bundan sonraki süreçte de SMA'lı çocukların gerekli katkıyı almaları noktasında ve gerekli yardımlar için mücadele edeceğimizin de bilinmesini istiyorum" dedi.