Çevre Günü’ne yakışmayan görüntü – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çevre Günü’ne yakışmayan görüntü

Çevre Günü’ne yakışmayan görüntü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2018 Salı - 11:01Güncelleme: 5 Haziran 2018 Salı - 11:01
Çevre Günü’ne yakışmayan görüntü

Bugün Dünya Çevre Günü. Ancak Çivril’de ortaya çıkan bir görüntü bugüne yakışmadı. Ölen bir inek çuvallanıp doğaya atıldı.

Çivril’in Karayahşiler Mahallesi’nde tarım arazilerinin olduğu meraya atılan hayvan leşi korku ve tehlike saçıyor. Neden öldüğü ve kim tarafından atıldığı bilinmeyen inek leşi, tarlalarına gelen vatandaşları koku ve mikrop kapma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor.

Kurutma kanalına atılan hayvan leşini yemek için Karayahşiler ve Akçaköy mahallelerinden çok sayıda çoban köpeğinin meraya geldiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Ölen bir hayvanı açık alan atmak büyük sorumsuzluk” diyerek tepki gösterdi.

Haberin DevamıReklam




Bölgeye daha önce de tavuk leşleri atıldığını belirten mahalle sakinleri, “Kurutma kanalına daha önce tavuk leşleri atılıyordu. Şimdi inek leşi getirip atmışlar. Hayvanın leşi sıcağında etkisiyle şişmiş ve kötü koku yayıyor. Leş kokusuna köyden köpekler geliyor leşi yiyor sonrada evine dönüyor. Bu hayvan neden öldü hastalık mı var. Burada durduğu sürece bakteri üretiyor mu bilmiyoruz. Bu leşin bir an önce buradan kaldırılması gerek. Tarlaya geldiğimizde köpekler insanlara saldırıyor” dedi.

Kaynak: yesilcivrilgazetesi.com