Zolan: Güzel bir çevreye sahibiz – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Güzel bir çevreye sahibiz

Zolan: Güzel bir çevreye sahibiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2022 Pazar - 18:39Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar - 18:40
Zolan: Güzel bir çevreye sahibiz

Denizli’de çevre Günü, düzenlenen yürüyüş ve diğer etkinliklerle kutlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapılan çalışmalarla kentin güzel bir çevreye sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen çevre yürüyüşü kentimizde de yapıldı. ProframıDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk, DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Aydın, Seval Gebeş, Serhat Akbulut ve Ömer Faruk Özer ile Büyükşehir Belediyesi çalışanları katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde valilik önünden başlayan kortej Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda sona erdi. Çevre duyarlılığına dikkat çekilen kortejin bitiminde Zolan ve beraberindekiler, vatandaşlara fesleğen dağıttı.

“ÇEVRECİ ŞEHİR İÇİN ÇABA HARCADIK”

Bu arada, basın mensuplarına yaptığı açıklama yapan Zolan, göreve geldikleri ilk günden itibaren Denizli’nin daha yaşanabilir ve çevreci bir şehir haline gelmesi için çaba harcadıklarını söyledi. Yarın Kale Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılış törenini gerçekleştireceklerini kaydeden Zolan, şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimiz günden bugüne şehrimize güzellikler getirmek için yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bir zamanlar Denizli’mizde nefes alacak temiz hava yoktu, gökyüzünün maviliği, hava kirliliğinden gözükmüyordu. Hava kirliliğini sona erdirmek için çalışmalar başlatıldı ve doğal gazla birlikte hava kirliliği gitti ve gökyüzünün maviliğini görmeye başladık.”

“SU KAYIPLARINI AZALTTIK”

Zolan, görevleri döneminde park ve yeşil alanlar düzenleyerek Denizli’nin yeşile olan hasretini giderdiklerini, su kayıplarının önüne geçmek için altyapı çalışmalarına girdiklerini ve en büyük değer olan suyu koruyup kayıpları minimuma indirme gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Denizli’nin pek çok güzelliği olduğuna dikkat çeken Zolan, "Denizlimiz çok güzel bir çevreye sahip. Bunu korumamız, geleceğe aktarmamız gerekiyor. Denizlimiz ‘En Temiz’ ve ‘En Çevreci Kent’ ödüllerini aldı. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili yaşanan olaylar karşısında ne tür tedbirler almamız gerekiyor, onun da çalışmasını yaptık. Biliyorsunuz, Dünya ikinciliği ödülü de geldi. Bu çalışmalarımızı geleceğe sahip çıkabilmek, çocuklarımıza daha güzel bir şehir ve gelecek bırakabilmek adına yapıyoruz” dedi.

“SIFIR ATIK KONULARINDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Dünyada yaşanacak her krizin bir şekilde aşılabileceğini, ancak çevre krizlerinden geri dönüşün çok zor olduğunu vurgulayan Zolan, “Sıfır atık konusunda gayretlerimiz var. Temiz suyu, yeşil alanları, mavi gökyüzü ve tertemiz havasıyla yaşanabilir bir şehri yarınlara bırakmak için gayret ediyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu anlayışla daha güzel bir şehre kavuşacağız” diye konuştu.