Bir yılda 4 bin 190 yangın meydana geldi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Bir yılda 4 bin 190 yangın...

Bir yılda 4 bin 190 yangın meydana geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ocak 2021 Çarşamba - 11:25Güncelleme: 20 Ocak 2021 Çarşamba - 11:25
Bir yılda 4 bin 190 yangın meydana geldi

Denizli'de geçen yıl 4 bin 190 yangın meydana gelirken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin müdahale ettiği olay sayısı 7 bin 18 olarak açıklandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 2020 yılını yoğun bir mesaiyle geride bıraktı. Kent merkezi ile 19 ilçedeki 42 ayrı istasyonda hizmet veren büyükşehir itfaiyesi ekipleri, geçen yıl 4 bin 190 yangına müdahale etti, 2 bin 321 kurtarma operasyonu gerçekleştirdi, 507 trafik kazasında kurtarma çalışmalarına katıldı. İtfaiye ekiplerinin katıldığı toplam vaka sayısı 7 bin 18 olarak açıklandı.

Bunların yanı sıra, 2020’de meydana gelen Elazığ ve İzmir depremlerinde arama kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri, diğer illerden gelen yardım taleplerini de yanıtsız bırakmadı. Su altı arama kurtarma ekipleri ile 4 ayrı vakaya müdahalede bulundu. Ayrıca coronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında vatandaşların acil ihtiyaçlarını giderme çalışmalarına katıldı.

21 BİN 722 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangın, trafik kazası ve kurtarma operasyonu gibi olayların yanı sıra, istenmeyen olayların yaşanmasını engellemek için de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmalarda 21 bin 722 kişiye eğitim hizmeti verildi.

Ayrıca, kentteki 850 işyerini de olası yangın ve kaza gibi tehlikelere karşı denetleyerek, yangın güvenlik raporu verdi. 299 baca temizliği denetimi yapan ekipler, yangına karşı gerekli tedbirleri uygulamaya devam etti.

EN AZ KURTARMA OPERASYONU BAKLAN’DA

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin merkez dışındaki ilçelerde müdahale ettiği yangın sayısında 511 vaka ile Çivril başı çekerken, bu ilçeyi sırasıyla Sarayköy, Tavas ve Acıpayam izledi. En az yangın 21 vaka ile Beyağaç’ta yaşandı. Kurtarma operasyonu sayısında ise 118 sayısı ile Sarayköy ilk sırada yer alırken, en az kurtarma operasyonu 6 vaka ile Baklan’da gerçekleştirildi. 49 müdahale ile en fazla trafik kazası müdahalesi yapılan ilçe Acıpayam olurken, bu ilçeyi 35 müdahale ile Tavas takip etti. En az trafik kazası müdahalesi yapılan toplam 1 trafik kazası ile Baklan, Bekilli ve Beyağaç ilçeleri dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN SAYILI TEŞKİLATLARI ARASINDA

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, itfaiye ekiplerinin vatandaşların can ve malını korumak için 7 gün 24 saat nöbette olduğunu söyledi. 19 ilçede 616 mahalleye itfaiye hizmeti verdiklerini belirten Zolan, "Şunu gururla söylüyorum: Büyükşehir İtfaiyemiz modern, araç, gereç ve ekipmanı, donanımlı personeli ile bugün Türkiye'nin sayılı teşkilatlarından birisidir. Denizlimiz büyükşehir olmadan önce birçok bölgede yalnızca mesai saatleri içerisinde hizmet veren itfaiye teşkilatı bugün bünyemizde 7 gün 24 saat görevi başında vatandaşlarımızın yardımına koşuyor. Allah’ım onların yokluğunu göstermesin. Gece gündüz demeden kendi canları pahasına görevlerini ifa etmeye çalışan tüm itfaiye personelimize teşekkür ediyorum" dedi.