Mermer ocağı su kaynağı ve tablo… – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Mermer ocağı su kaynağı ve tablo…

Mermer ocağı su kaynağı ve tablo…

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Haziran 2018 Cumartesi - 12:44Güncelleme: 30 Haziran 2018 Cumartesi - 12:49
Mermer ocağı su kaynağı ve tablo…

Mermer, il ekonomisine katma değer sağlayan ve istihdam yaratan bir sektör. Ancak, mermer ocaklarıyla doğadaki tahribat ise sıkça gündeme gelen ve tartışma yaratan bir konu. İşte bu durumu fotoğrafçı Aydın Büyüktaş’ın bir fotoğraf karesi tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Aydın Büyüktaş’ın İstanbul, Bursa,Konya, Mersin ve Denizli’de gerçekleştirdiği fotoğraf çalışması, İngiliz The Guardian’ın sosyal medyasınca fark edilerek paylaşıldı. Ardından bu çalışmayı Hürriyet, Türkiye’ye taşıdı.

Yayınlanan fotoğraflardan ikisi Pamukkale’deki antik kent Hierapolis’ten, diğeri de mermer ocağından. Havadan çekilen mermer ocağı fotoğrafı, 100 dolayında işleme tesisi, yıllık 800 bin metreküp blok üretimi, 10 bin dolayında istidamı ve 300 milyon dolarlık ihracatıyla il ekonomisine katma değer katan mermer sektörünün doğa ile ilişkisine de tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Tabii “doğa mı para mı?” sorusunu da sorduruyor su kaynağıyla iç içe olan mermer ocağını gösteren bu fotoğraf karesi.

Honaz'ın Kaklı Mahallesi ile Çal ilçesi arasında kalan Ballık Boğazı bölgesi mermer ocaklarının en yoğun olduğu bölge. Aşağıdağdere'deki su kaynağının yakınında bulunan mermer ocağı da sık sık gündeme gelen yerlerden birisi.


HİERAPOLİS’TEN 2 GÜZEL FOTOĞRAF

Fotoğraf sanatçısı Aydın Büyüktaş’ın Hierapolis’ten çektiği fotoğralar da antik kentin doyumsuz güzelliğini yansıtıyor. Fotoğraflardan biri Antik Tiyatro’yu tüm ihtişamıyla sunarken, diğeri de Pamukkale’ye hayat veren su kaynağı ve Antik Havuzu gösteriyor.