Belediye teşkilatının kuruluşunun 147. yılı kutlandı – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Belediye teşkilatının kuruluşunun 147. yılı kutlandı

Belediye teşkilatının kuruluşunun 147. yılı kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ekim 2023 Pazartesi - 14:03Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi - 14:04
Belediye teşkilatının kuruluşunun 147. yılı kutlandı

Denizli'de 30 Ekim 1876 yılında kurulan belediye teşkilatının 147. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, önceki dönem belediye başkanları Hasan Gönüllü, Ali Marım, Ali Aygören ile davetliler, çok sayıda vatandaş ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları katıldı.

“DENİZLİ’Yİ DAHA İLERİ GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan programda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. 147 yıl önce Denizli Belediyesinin tüzel kişiliğe kavuştuğunu belirterek, o günden bu yana vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gayretsarf edildiğini belirten Zolan, “Allahım lütfetti, milletimiz teveccüh gösterdi, biz de Meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, çalışma arkadaşlarımızla birlikte Denizlimizi daha ileriye, daha güzele götürmek için gayret sarf ediyoruz” dedi.

“DENİZLİ, ATATÜRK’ÜN YANINDA DURDU”

Denizli’nin Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında durduğunu kaydeden Zolan, Cumhuriyete giden yolda kent olarak üst seviyede katkı verildiğini sile getirdi. Zolan, “Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefi ile ilgili Denizlimiz sanayide ve turizmde o seviyenin üzerine çıkmıştır. Ticarette keza dünya standartlarında hizmet verilmektedir. Onun ötesinde şehircilik boyutunda yeşil alanları ile Türkiye'de örnek gösterilen bir şehir haline gelmiştir. Kültür merkezleri ve sanatsal anlamdaki faaliyetleriyle gerçekten üst seviyeye gelen bir şehirdir” diye konuştu.

ZOLAN’DAN TEŞEKKÜR

Altyapı, ulaşım, güneş enerji santrali, içme suyu barajı, spor alanları ve doğalgaz gibi yatırımlara da değinen Zolan, konuşmasında şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın sabrı ve desteği olmasaydı bunları yapamazdık, zor işleri birlikte başardık. İnşallah yine birlikte başaracağız. Denizlimiz geleceğe daha emin bakacak, ayağı yere sağlam basacak ve vatandaşlarımızın arzu ettiği hizmetleri en üst seviyede karşılamak için yatırımları sürdüreceğiz. Sıcakta, soğukta, karda, yağmurda gece gündüz emek veren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Denizlimiz şehirciliğiyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, her türlü boyutta en üst seviyeye gelmiştir. Mutlaka daha yapacak işlerimiz var. El ele, gönül gönüle verdikten sonra aşamayacağımız engel, başaramayacağımız hedef yoktur.Tabi ki burada en büyük teşekkürü vatandaşlarımıza yapıyoruz. Çünkü onlar oylarıyla bizlere güvendiler ve bu göreve getirdiler. Onların güvenini boşa çıkarmamak için başlarını öne eğdirmemek ve arzu ettikleri hizmetleri gerçekleştirmek için gece gündüz gayret ediyoruz, çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızı yine milletimizin desteğiyle en üst seviyede sürdüreceğiz.”

Z olan ve önceki dönem belediye başkanları, törenin ardından hayatını kaybeden belediye başkanları ile Milli Mücadelenin kahramanı Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin İlbadı Mezarlığı’ndaki kabirlerini ziyaret ederek dua okudu.