Bazı caddelerde sigara içmek yasaklandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Bazı caddelerde sigara içmek yasaklandı

Bazı caddelerde sigara içmek yasaklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Kasım 2020 Çarşamba - 23:59Güncelleme: 12 Kasım 2020 Perşembe - 00:01
Bazı caddelerde sigara içmek yasaklandı

Denizli’de, coronavirüsle ilgili önlemler kapsamında kent merkezindeki bazı bulvarlar ve caddelerde sigara içilmesi yasaklandı.

Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında yaptığı toplantıda, sigara içme yasağı getirilen alanlara yenilerini ekledi. İçişleri Bakanlığının 11.11.2020 tarihli “Koronavirüs Ek Tedbirler” konulu yazısına uygun olarak yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Çamlık Bulvarı, İstiklal Caddesi, Lise Caddesi, Atatürk Caddesi ile trafiğe kapalı olan cadde, sokak ve koşu yollarında sigara içilmesi sigara içilmesi yasaklandı.

Bu kararın uygulamasında kolluk kuvvetleri ve yerel yönetimlerce aksaklığa meydan verilmemesi de istenerek, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin de Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci gereğince suç duyurusunda bulunulacak.

Söz konusu kararda belirtilen yerlere ek olarak “12.11.2020 tarihinden itibaren İlimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Çamlık Bulvarı, İstiklal Caddesi, Lise Caddesi, Atatürk Caddesi ile trafiğe kapalı olan cadde, sokak ve koşu yollarında sigara içilmesinin yasaklanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi. 

Denizli’de, İl Pandemi Kurulunun 20.10.2020 tarihli kararı doğrultusunda halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, parklar ile banka, PTT ve noter önlerinde, şehir içi toplu taşıma araç duraklarında, ATM’ler ile semt pazarlarında sigara içilmesi yasaklanmıştı.