Atatürk’ün Yolunda Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Atatürk’ün Yolunda Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı

Atatürk’ün Yolunda Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ekim 2021 Cumartesi - 12:38Güncelleme: 30 Ekim 2021 Cumartesi - 12:39
Atatürk’ün Yolunda Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 98. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Atatürk’ün Yolunda Cumhuriyet Yürüyüşü, yoğun bir katılımla yapıldı.

Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in ilanının 98. yıldönümünde Atatürk’ün Yolunda Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Bayramyeri Meydanı’ndan başlayıp, 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’nda sona eren yürüyüşe Vali Ali Fuat Atik, milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, gerçekleşen yürüyüşün bitiminde 12 yaşındaki Ayşenaz Tekeli’nin ağlayarak okuduğu İstiklal Marşı, başta protokol üyeleri olmak üzere buluşmaya katılan herkesi duygulandırdı.

ZOLAN: CUMHURİYETİMİZİ DOYASIYA KUTLUYORUZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyük buluşmaya katılan tüm Denizlililere teşekkür ederek, "Cumhuriyetimizi doyasıya kutluyoruz. Cumhuriyetimize sahip çıkmak, onu ilelebet yaşatmak için bugün Bayramyeri’nden bu meydana hep birlikte, coşkuyla bayrağımızı dalgalandırarak, birlikte yürüdük. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Kurtuluş Savaşı'nın lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, geçmişten bugüne şehit olmuş ecdadımıza, bu ülkeye hizmet eden büyüklerimize, ömrünü vakfetmiş olanlara şükranlarımı arz ediyorum. Allah’ım mekanlarını cennet eylesin. Bize düşen Cumhuriyet'e, vatana, bayrağa sımsıkı sahip çıkmaktır, ilelebet yaşatmaktır" dedi.

ATİK: DENİZLİ, BAYRAM YERİNE DÖNDÜ

Vali Ali Fuat Atik de, Denizli’de coşkulu bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutladıklarını söyledi. Atik, "Bu coşkuyu hep birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren birlikte yaşadık. Bugün Denizli adına yakışan bir şekilde bayram yerine döndü. Bayram coşkusu, kutlaması Denizli’nin her köşesinde, caddesinde, sokağında fazlasıyla hissedildi. Bu duyguları bizlere yaşattığınız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu Cumhuriyet ilelebet, dünya var oldukça bu topraklarda var olacaktır. Bu ülkenin insanları bunun en büyük teminatıdır. Bugün görmüş olduğumuz manzara fazlasıyla ispat etmiştir. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Delikliçınar Meydanı'nda bulunanlar, al bayraklar eşliğinde hep bir ağızdan kahramanlık şarkıları ve marşları coşkuyla söyledi.