Uluslararası Aşıklar Bayramı başlıyor – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Uluslararası Aşıklar Bayramı başlıyor

Uluslararası Aşıklar Bayramı başlıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Kasım 2023 Çarşamba - 11:58Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba - 12:02
Uluslararası Aşıklar Bayramı başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 10’uncusunu düzenleyeceği Denizli Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 2-3 Kasım’da yapılacak. Âşıklar bu yıl Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü için çalıp söyleyecek.

Aşıklar Bayramı’na bu yıl 4’ü Türk dünyasından olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden toplamda 20 aşık katılacak. Etkinlik, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda düzenlenecek. 5 bin yıllık Türk geleneğinin yaşatılacağı Aşıklar Bayramı’nda Ozan Nihat, Nuri Şahinoğlu, Serdarcan, Yaşar Demiroğlu, Hüsrani, Behram Aktemur, Yakup Temeli, Ali Rıza Ezgi, Halil Daylak, Muhsin Yaralı, Selahattin Kazanoğlu, Öksüz Ozan, Pirşani, Obalı, Yüksel Yıldızoğlu, Mihriban Arslan, Gulira Kasymkulova, Bekarys Nuriman, Melika Aldamjarova ve Peri Hasanova sahne alacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı'na tüm Denizlilileri davet etti. Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Türk dünyasından aşıkların Cumhuriyet’in 100. kuruluş yılı için çalıp söyleyeceğini kaydeden Zolan, “2011’de düzenlemeye başladığımız Aşıklar Bayramı’nın bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aşıklar Bayramımızı bu yıl daha da özel. Bir yandan 5 bin yıllık geleneğimiz yaşatıp gelecek nesillere aktarırken diğer yandan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu özel etkinliğimize bekliyorum” dedi.