Afetzede çocuklar için futbol şenliği – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Afetzede çocuklar için futbol şenliği

Afetzede çocuklar için futbol şenliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ağustos 2023 Perşembe - 13:45Güncelleme: 17 Ağustos 2023 Perşembe - 13:45
Afetzede çocuklar için futbol şenliği

Denizli, Türkiye’yi derinden sarsan depremden etkilenen çocuklar için düzenlenecek çok özel bir projeye ev sahipliği yapacak. 11 ilden Denizli’ye gelecek çocuklar ile 11 kardeş şehrin çocukları “Birlikte Güçlüyüz Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği”nde buluşacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği, Türkiye Futbol Federasyonu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), Spor Ege Derneği, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile hayata düzenlenecek “Birlikte Güçlüyüz Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği” 22-24 Ağustos tarihleri arasında Denizli’de yapılacak.

Futbol turnuvasına, 6 Şubat’ta meydana depremden etkilenen Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş ve Elazığlı çocukların oluşturduğu 11 takım ile kardeş il olarak belirlenen Denizli, Aydın, İzmir, Antalya, Uşak, Kütahya, Manisa, Afyon, Muğla, Burdur ve Ispartalı çocukların oluşturduğu 11 takımda yer alacak 264 çoccuk katılacak. Turnuvanın karşılaşmaları Kınıklı ve Doğan Seyfi Atlı futbol sahalarında yapılacak.

AFETZEDE ÇOCUKLARA PSİKOSOSYAL DESTEK VERİLECEK

Spor turnuvasının sanı sıra, depremin travmasını atlatmaları için çocuklara psikososyal destek verilecek, bilimsel bir çalışma yapılacak.

Birlikte Güçlüyüz projesiyle depremden etkilenen çocuklar ile kardeş illerden gelen çocukların kaynaşarak güzel zaman geçireceği, bunun yanında turnuvadaki yetenekli sporcuların spor kulüplerine kazandırılabileceği, ulusal birlik ve bütünlüğün en güzel örneklerinden biri olan dayanışma bilincinin de arttırılmasına katkı sunulacağı belirtildi.

22 AĞUSTOS’TA KORTEJ DÜZENLENECEK

Denizli’nin tarihi ve turistlik güzelliklerini ziyaret edecek çocuklar, futbol oynamalarının yanında sporla ilgili bilimsel panel ve söyleşilere katılma imkanı bulacak, farklı illerden gelen takımlar şenlik süresince kültür alışverişinde de bulunacak.

Şenliğin korteji ise 22 Ağustos Salı günü saat 18.00’de Denizli Valiliği önünden başlayarak 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar sürecek.

ZOLAN: DENİZLİMİZDE ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYON DÜZENLENECEK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından yüzlerce araç, iş makinesi ve ekip ile deprem bölgesine çıkarma yaptıklarını hatırlatarak afetin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Bu süreçte depremden en çok çocukların etkilendiğini işaret eden Zolan, “Birlikte Güçlüyüz Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği ile bir nebzede olsa çocuklarımızın afetin yaralarını sarmalarına katkı sağlayacağız. Futbol karşılaşmaları, geziler ve söyleşi ve panellerle Denizli’mizde çok güzel bir organizasyon düzenlenecek. Böylesine anlamlı bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimi karşılaşmaları izlemeye davet ediyorum” dedi.