827 mezarlığın bakım, onarım ve temizliği yapıldı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 827 mezarlığın bakım, onarım ve temizliği...

827 mezarlığın bakım, onarım ve temizliği yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ağustos 2022 Cumartesi - 10:08Güncelleme: 13 Ağustos 2022 Cumartesi - 10:14
827 mezarlığın bakım, onarım ve temizliği yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, il genelindeki 827 mezarlığın bakım, onarım ve temizliği yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, il genelindeki mezarlıklarda duvar, tel örgü, giriş kapılarının yenilenmesi, çit çekilmesi, çeşme ve kilit parke taşı döşenmesi gibi çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe ziyaretlerinde mezarlıklarda da incelemede bulunarak vatandaşların isteklerini dinleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin 19 ilçesi ve 616 mahallesinde bulunan tüm mezarlıklarda, defin, bakım ve onarım işlemlerinin 2014 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Tüm mezarlıkları ecdada yakışır hale getirdiklerini kaydeden Zolan, “Büyükşehir ile birlikte sorumluluğumuza geçen tüm mezarlıklarda yaptığımız tespitlerimizde birçok mezarlığın duvarları yoktu. Mezarlıkların içerisinde hayvanlar geziniyor, kuruyan otlar yangınlara neden oluyordu” dedi.

Öncelik sırasına göre mezarlıklarda çalışma planladıklarını, duvarlar, kapılar, yürüyüş yolları, kilit parke taşı, çeşme gibi tüm ihtiyaçları giderdiklerini ifade eden Zolan, "Bu çalışmalar manevi dünyamıza yapılan yatırımlardır. Bizlere böyle güzel bir memleket bırakan ecdadımıza teşekkür etmiş oluyoruz. Bununla birlikte gelecek nesillerin mezarlıkların ne kadar değerli ve önemli olduğunu anlamalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların en acılı günlerinde yanlarında olduklarını belirten Zolan, sözlerine şunları ilave etti:

“Cenaze hizmetlerimizi ücretsiz olarak, en üst seviyede vermek için gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda geri dönüşler gayet olumlu oluyor. Bu hizmet ile onlarında manevi dünyaları huzur buluyor. Sevdiklerimizin mezarının uygun bir ortamda ziyaret edilmesi insanımıza huzur veriyor. Defin işlemlerinin de zamanında, ücretsiz ve dini vecibelerimize uygun yapılması vatandaşlarımız açısından da memnuniyetle karşılanıyor. Hepimiz bir gün bu dünyadan ayrılacağız ve mezarlıklar edebi mekânlarımız olacak.”