748 üreticiye 61 bin ceviz fidanı dağıtılacak – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 748 üreticiye 61 bin ceviz fidanı...

748 üreticiye 61 bin ceviz fidanı dağıtılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2024 Perşembe - 15:26Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe - 15:26
748 üreticiye 61 bin ceviz fidanı dağıtılacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında 748 üreticiye yaklaşık 61 bin ceviz fidanı dağıtacaklarını dile getirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) iş birliğinde 2017 yılında hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında, bu yıl üreticilere hibe verilecek yaklaşık 61 bin ceviz fidanının dağıtımına Uzunpınar Mahallesi’nde başlandı. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar,DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, çiftçiler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“AMACIMIZ TÜRKİYE’Yİ CEVİZ BAHÇESİ YAPMAKTI”

Tarım ve Orman İl Müdürü Çınar, cevizin çok sağlıklı bir meyve olduğunu belirterek, “Projenin başından itibaren amacımız Türkiye’yi ceviz bahçesi yapmaktı. Sadece bunda değil, onlarca projemizde bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN NEYE İHTİYACI VARSA DESTEK OLDUK”

Törende konuşan Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak 50’yi aşkın kalemde kırsal kalkınma projesine destek olduklarını ifade etti. Zolan, "Nerede bir ihtiyaç varsa orada gece gündüz demeden çalıştık. Sizler de her zaman bizim yanımızda oldunuz. Üretiminize destek olmamız bizleri de mutlu ediyor. Daha çok ve kaliteli üretmemiz gerekiyor, biz de bu gayretinize sizlere destek oluyoruz" dedi. Çiftçiliğin zorluklarını bildiğini anlatan Zolan, “Zor şartlar altında üretim yaptığınızı, ayakta kalmaya çalıştığınızı en iyi bilenlerden biriyim. Çiftçimizin neye ihtiyacı varsa destek olduk. Aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Proje ile bugüne dek 7 bin 500 çiftçiye 475 bin ceviz fidanı dağıttık. Bu yılla birlikte toplam fidan sayısı 536 bini buldu” diye konuştu.

748 ÜRETİCİYE 61 BİN CEVİZ FİDANI DAĞITILACAK

2024 yılı için 18 ilçede 748 üreticiye yaklaşık 61 bin ceviz fidanı dağıtacaklarını kaydeden Zolan, şunları söyledi:

"Diktiğimiz fidanlar güzel ağaçlar olsun, bereketli ürünler versin. İnşallah birkaç yıl sonra Türkiye’de en çok ceviz üretimi yapan şehir Denizli olsun. Nasıl kekikte dünyada 1 numara olduysak, cevizde de Denizlimiz bir numara olacak. Bunun gayreti içerisindeyiz.”

Konuşmaların ardından Zolan ve beraberindekiler üreticilere ceviz fidanlarını teslim etti.